avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea salarizarii unice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea salarizarii unice

ce se intampla in situatia in care medic fiind in urma calcularii salariului conform legii-cadru 330/2009 acesta este mai mare decat cuantumul salariului cu tot cu sporuri din decembrie 2009? (fara a lua in calcul zilele fara plata)?
se acorda acest salariu sau cel din decembrie 2009? (OUG 1/2010 art. 6 aliniat 3 )
multumesc anticipat de raspuns
#-o
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 08:48, 18 Februarie 2010
Cum adica sa fie mai mare ca in decembrie?? OUG 1/2010 si Ordinul ministrului muncii 32/2010 prevad ca in ianuarie 2010 persoanele angajate in sistemul bugetar vor avea acelasi salariu ca si in dec. 2009, doar ca acesta va avea o alta structura (unele din sporurile platite in procent in decembrie se introduc, in acelasi cuantum de anul trecut, in salariul de baza din ianuarie)?? Cat despre sporurile ramase in afara salariului de baza in ianuarie, ele nu se mai acorda in procent (care, calculat la un salariu de baza mai mare, ar putea sa conduca la o eventuala marire a sumei totale brute) si pastrandu-se cuantumul din decembrie 2009. Incercati sa dati date putin mai concrete, pentru ca nu pot sa inteleg.
salariu de incadrare 1589
spor preventie 11%
spor radiologie 20%
vechime 15%
sef unitate nucleara 10%
calculati conform legii 330/2009 si ve-ti intelege
la care se adauga indemnizatia lunara corespunzator primelor de fidelizare 1213ori 2 si/12
Salariul de baza nou se stabileste astfel :
-sal.tarif.dec. = 1589 +
-spor preventie= 175+
-spor vechime = 238+
-prima stabilit.= 202

Sporurile de radiologie si sef unitate nucleara se calculeaza la salriul din dec.
- spor radiologie = 1589*20%= 318
- spor sef unitate nucleara= 1589*10%= 159

Salariul de baza este sigur mai mare decat valorile din decembrie cu cuantumul lunar al primelor de stabilitate .
calculul este corect. iar dupa aplicarea sporurilor cuantumul este mai mai mare asa ca spitalul meu a decis sa imi acorde doar un spor de 10 %(ceea ce este ilegal eu avand grad 3 de pericol de radiatii) iar sporul de sef de unitate nucleara sa nu mi-l mai dea.
si astfel salariul adevenit mai mic si mi-au dat o suma compensatorie de 43 de lei ca sa ajung la salariul din decembrie 2009.
intrebare : este legal?

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii 330/2009 mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua. Lucram intr-un spital municipal si de la 01.01.2009 vom fi salarizati conform noii legi a salarizarii 330/2009. Problema apare la calculul ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Sporuri legale mariuta2 mariuta2 care sunt sporurile cu temei legal de care pot beneficia functionari publici si persoanele contractuale din cadrul unei primarie de comuna? ( conform ... (vezi toată discuția)