avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 323, asocierea in vederea savarsirii infractiunii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 323, asocierea in vederea savarsirii infractiunii inselaciune

Savarsirea infractiunii de inselaciune impreuna cu o alta persoana rezulta in mod obligatoriu ca fiind o "asociere" sau nu?
Daca se aplica si acest articol la infractiunea de inselaciune la final pedeapsele se vor aduna sau se va alege pedeapsa cu durata cea mai mare?
Cel mai recent răspuns: ContSters125947 , utilizator 09:41, 16 Februarie 2010
tot ce trebuie sa stiti este faptul ca pedepsele se dau ptr fiecare infractiune in parte si se executa pedeapsa ce mai mare din cele doua, la care se poate adauga un spor.. prima parte a problemei este treaba avocatului dvs deoarece tine de tehnica dreptului penal, nu va incarcati cu notiuni ce nu va folosesc la nimic
este o circumstanta agravanta.
dar ca pedeapsa, la stabilirea ei, se va tine cont de mai multe aspecte.
daca sunteti intr-o astfel de problema, cel mai bine este sa contactati un avocat. el va sti sa va zica cu aproximatie pedeapsa: antecedente....
Arama a scris:

Savarsirea infractiunii de inselaciune impreuna cu o alta persoana rezulta in mod obligatoriu ca fiind o "asociere" sau nu?
Daca se aplica si acest articol la infractiunea de inselaciune la final pedeapsele se vor aduna sau se va alege pedeapsa cu durata cea mai mare?

Se aplica o pedeapsa cu spor.
Adica daca se aplica o pedeapsa de 4 ani se poate aplica un spor de 1 an sau 2.Va rezulta o pedeapsa de 5 sau 6 ani cu executare deoarece nu se poate da cu suspendare in acest caz.

avocat Claudiu Lascoschi
Prin simplul fapt ca infractiunea este savarsita de doua persoane nu inseamna neaparat "asociere", art 323 cred ca se aplica ff greu ..cel putin asa am rezulta din ce am mai citit de ieri pana azi..mai mult in cazul traficului de droguri sau sa existe dovezi clare ca erau ff bine organizati..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)