avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt.Am.nevoie.de.ajutor.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt.Am.nevoie.de.ajutor.

solved
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Dinte18, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:21, 4 August 2008
Daca la data savarsirii infractiunii stiati ca ceilalti sunt minori nu e de bine. Atat savarsirea faptei de mai multe persoane impreuna cat si savarsirea infractiunii de catre un infractor major , daca aceasta a fost savarsita cu un minor, constituie circumstante agravante(art.75 C.pen.), fapt care duce la sporirea pedepsei pana la maximul special, iar daca acesta este neindestulator, in cazul inchisorii se poate aplica un spor de pana la 5 ani, dar care nu poate depasi 1/3 din acest maxim.
Inteleg ca faptele au fost savarsite in concurs. In aceasta situatie, suspendarea cond.a exec.ped. poate fi dispusa daca pedeapsa aplicata este de cel mult 2 ani. Pe langa aceasta conditie, este necesar sa nu mai fi fost condamnat anterior la o pedeapsa mai mare de 6 luni(iar daca ati fost condamnat in minorat acest lucru nu atrage starea de recidiva) si se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.
Judecatorul ar putea sa aiba in vedere si circumstantele atenuante(daca se invoca) si atunci intervine concursul intre circumstantele atenuante si circumstantele agravante, caz in care situatia s-ar ameliora putin.
solved
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Dinte18, utilizator
Depinde de incadrarea data faptei si de pedeapsa aplicata!
solved
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Dinte18, utilizator
Retinuti, sau arestati preventiv? Este foarte putin probabil sa obtineti o pedeapsa cu suspendare.
Deocamdata sunteti in faza de cercetari, pana la instanta mai aveti o luna-doua, poate mai mult.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
ContSters53919, utilizator

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni Borsec Borsec Art. 80 (3) din COdul Penal spune ca: In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul in cazul anularii suspendarii conditionate Gilia_stud Gilia_stud Am si eu o problema in privinta modului de calcul al pedepsei in urmatoarele situatii: Daca se anuleaza suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cu ... (vezi toată discuția)