avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum schimbam legea privind linistea in bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum schimbam legea privind linistea in bloc?

buna seara,am citit tot despre problemele oamenilor cu anumiti vecini din bloc.Am obs ca sunt un nr destul de mare de oamenii care se plang ca nu au parte de linistea cuvenita.Si eu am probleme cu un vecin care da muzica la maxim,intrebarea mea este si doresc raspunsuri cat mai clare :

CE TREBUIE SA FACEM SA SCHIMBAM LEGEA? CE PUTEM SA FACEM IN ACEST SENS?cui trebuie sa ne adresam?astept raspuns de la oamenii avizati,si poate reusim sa modificam legea,asa cum este ea in AUTRIA SAU SPANIA,unde nu ai voie sa faci zgomot la nici o ora ...
MULTUMESC!
Intradevar legea nr. 61/1991 este in mod evident cazuta in desuitudine, prevederile sale reflectand intr-o masura nesemnificativa realitatea cotidiana. Proiectul privind ordinea si linistea publice este inaintat de de MAI -CNP la Guvern, dar in anul 2009 nu au fost cuprinsa in Proiectul programului legislativ al Guvernului pentru perioada 2010-2012.
Principalele prevederi propuse a fi incluse in acest proiect de lege :
-stabilirea faptelor de natura contraventionala in mod distinct, pe genuri de contraventii, din punct de vedere al obiectului juridic sau material caruia i se aduce atingere;
-delimitarea clara a faptelor contraventionale de infractiunile prevazute in diferite acte normative;
-stabilirea unui regim sanctionator clar pentru fiecare fapta in parte;
-stabilirea unor masuri procedurale, care sa permita probarea acestor fapte;

Aceasta trebuie elaborata pentru a raspunde tuturor cerintelor societatii actuale, dar trebuie sa fie precedata de aparitia unei noi legi de reglementare a regimului juridic al contraventiilor. Principalele reglementari propuse de acest proiect:
- reasezarea intregului sistem de achitare, incasare si executare a amenzilor contraventionale, prin stabilirea unui sistem concret si coerent de aplicare aacestei masuri;
-stabilirea unor masuri cu caracter administrativ necesare constatarii faptelor contraventionale si luarii masurilor necesare pentru inlaturarea starii de pericol generate de faptele si comportamentul autorilor;
-legiferarea masurii "consemnarii", constand in retinerea faptuitorului cu un comportament ce prezinta pericol pentru societate, pana la inlaturarea starii de pericol;
Avand in vedere ca unul dintre obiectivele de guvernare propuse in cadrul Capitolului 20 al Anexei nr. 2 din Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 39/22.12.2009 pentru acordarea increderii Guvernului se refera la " restabilirea autoritatii structurilor de aplicare a legii" reglementarea materiei presupune elaborarea unei politici publice si va fi avute in vedere sa fie incluse cu alte acte normative in Planul legislativ al MAI.
Pan la modificarea Legii 61/1991 puteti sa formulati reclamatii impotriva celor care deranjeaza linistea publica...la orice ora din zi si noapte. Legea in vigoare poate fi aplicata dar nu exista bunavointa si pricepere din partea organelor de ordine. Agentii interpreteaza dupa ureche preve3derile legale si sincer...cred ca le este lene sa completeze tipizatele de amenzi contraventionale. Daca ar stapanii aceasta lege asa cum trebuie i-ar gasi aplicare pentru orice faptuitor care produce zgomote prin orice mijloace. Procesul-verbal incheiat trebuie intotdeauna confirmat de un martor pentru a avea efect in situatia in care va fi contestat.

Antecesorul meu a prezentat pe larg modificarile ce urmeaza a se face pentru imbunatatirea legii privind linistea si ordinea publica.
Speram sa se aduca clarificari concrete pentru ca simplii politisti sa inteleaga posibilitatea aplicarii ei.
explica ce intelegi tu prin ,,zgomot la orice ora" sunt persoane care au copiii mici si care plang si noaptea cateodata si se trezeste vreun sictirt ca face zgomot copilu si atunci sa vina politia si sa-l amendeze mi s-ar parea chiar o nesimtire , lege 61/1991 stab. programul de liniste in intervalul orar 22-6 ceea ce mi se pare ok dar sa fie respectat si asta iar la bloc se poate stabili de comun acord in sedinta cu toti locatarii un alt program dar si aici de multe ori se fac abuzuri cine se considera ,,smecher" sau lucreaza pe la primarie sau in sistemul bugetar unde poate ,,santaja" pe unii si altii isi fac propriul program de liniste , nici cum nu e bine nu se poate impaca si capra si varza asa ca noi ce ce stam la bloc suferim sau rabdam nesimtirea altora sau ne mutam la casa si avem linistea de care avem nevoie , eu mi-am cumparat dopuri de urechi si dorm cu ele
nu sunt absurd sa ,,ma deranjenje un zgomot facut de un copil,, ,eu ma refer la zgomotul produs de muzica data la maxim ,,cand vrea muschi mei,,. Nu sunt impotriva celor care vor sa de-a o petrecere de ziua lui,de ex. Sunt impotriva celor care dau petreceri in fiecare zii,la orce ora,cand vin de la munca sau cand pleaca la munca...Am o sora in Austria stabilita de 20 de ani,stii cum asculta la TV SEARA:CU CASTI PE URECHI....cred ca iti d-ai seama de ce...Ii este teama de politie si de jandarmerie ca ar putea fii amendata cu o suma foarte mare...La noi politia este zero in viziunea unor si din cauza politistilor care sunt slab pregatiti.
De ceea am intrebat cum putem sa luam legatura cu un senator sau deputat sau un ong (habar nu am) care sa propuna o lege prin care sa faca o lege ,care sa iti ofere siguranta de care are nevoie fiecare dintre noi.
multumesc celor doi avocati care au raspuns la intrebarea mea,si poate mai raspund si alti cetateni si eu unul cred ca daca am fii mai multi am putea schimba ceva.
Si eu am o familie de bolnavi psihici in bloc care au venit de prin padurile moldovei in Timisoara (asa suntem noi blestemati) care asculta muzica NON-STOP (chiar si cand nu sunt acasa e muzica la maxim) , deja de aproape 5 ani era situatia asta , el era la parter eu la 2 si tremura mobila in casa nu alta... vecinele din bloc niste vaduve amarate si batrane nu aveau curaj sa zica nici pas de frica lor .

Am cerut ajutor la politie insa un politist e cuplat chiar cu o fata din familia asta, deci nu m-au bagat in seama . Ba ca legea nu il ajuta , bala,bla,bla

Asta pana intr-o zi cand m-am saturat de natia lor si am inceput sa depun ZILNIC plangeri in scris la politie, i-am "atentionat" pe politisti ca daca mai fac pe nepasatorii or sa ajunga civili , deoarece era pregatit sa depun plangeri si impotriva lor peste tot (la sectie, la municipala,judeteana ,etc) si am sa iau si vre-o 3 televiziuni dupa mine sa vada tot poporu cum se da politia cu infractoru'.

URMARE: Liniste in proportie de 99% (ziua mai are instincte de dj dar numai vre-o 10 minute...rezolv eu si ala 1 la % cat de curand).

Ca sa faci niste bolnavi de romani ca astia, sa respecter ceva, trebuie sa-i ataci pe toate fronturile. Eu de exemplu daca mai am probleme cu ei am cateva variante de domolire:
- sa depun si o reclamatie la urbanism (au modificat pereti de rezistenta in casa ilegal)
- sa depun o reclamatie la mediu pentru ca tot molozul l-au aruncat in beci si acolo sta de ani de zile (asa s-o fii facand de unde vin flamanzii astia , cine stie)
-mai sunt cateva dar nu vreau sa va plictisesc

IDEEA este ca in Romania legile nu prea te ajuta asa ca tre sa te descurci ....
M-as mira daca parlamentarii ar face o lege mai buna ca 61 pana in anul 2999.
Somnul e adanc-nu sunt sanse de trezire.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
felixtm, utilizator

Alte discuții în legătură

Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Muzica in afara orei de liniste Pavel2017 Pavel2017 Buna As dori sa stiu daca pot asculta muzica in afara orei de liniste fara a fii sanctionat de politisti. Precizez ca am sunat la 112 si mi au spus ca politia ... (vezi toată discuția)