avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii de deasupra.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii de deasupra.

Vecinii mei de deasupra de un an jumate se poarta de parca sunt instabili psihic.Ma reclama la politie ca nu pot dormii noaptea de la muzica mea, cand eu ascult muzica la castile de la mp3 player sa pot adormii.Iar ziua cand am si eu voie sa ascult linistit muzica ,nu tare sa se auda in tot blocu , ci moderat muzica placuta la auz, nu manele sau alte prostii, bat cu scaunul in parchet de imi pica lustra-n pat.O data mi-a jicnit familia si la nervi am plecat de langa ea si am zis incet ca are noroc ca nu o bat ( greseala mea) dupa jumatate de ora au venit 2 domni comunitari si mi-au dat un avertisment.
Astazi seara a venit Doamna administratora sa-i zica tatalui meu ca la primarie s-au depus 3 plangeri de la dansii ca nu pot dormii noaptea si ca s-ar putea sa primesc o vizita de la Jandarmeria Romana cu o amenda intre 10-20 de milioane.Ce este ciudat restu de vecini de la etajul la care stau eu (etaj 1) nu se plang niciodata, in special vecina de jos.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
IonutG, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonutG , utilizator 15:19, 17 Februarie 2010
Ceva ceva trebuie sa fie si un pic de adevar in ceea ce reclama vecinii.
Nu conteaza cand asculti muzica dar conteaza cat de tare este sonoritatea ei. Tie ti se pare normal dar pe ceilalti ii deranjeaza. Poate sunt bolnavi cu nervii , nu se stie. Cert este ca asculti muzica.. si presupun ca nu la casti....ca doar nu au microfoane in pereti vecinii tai.....
Cred ca cel mai bine ar fi sa incetezi sa mai asculti muzica in felul in care o faci acum. Sigur ca amenda este f. mare...si se dozeaza si in functie de comportamentul tau pe care il vei avea la sosirea organelor de ordine. Iti recomand ca in situatia in care vei fi surprins ca asculti muzica de catre organele de ordine sa-ti recunosti fapta pentru ca dozarea amenzii sa fie cat mai mica.
In ceea ce privesc ceilati vecini probabil le este teama de tine sa faca vreo reclamatie...asta nu poate constitui o aparare pentru tine ca nu sesizeaza si ceilalti vecini. Poate ceilalti vecini sunt mai toleranti. Ai dreptul sa asculti muzica dar in masura in care nu ii deranjezi pe ceilati. Nu trebuie sa asculti neaparat manele...orice gen de muzica veiasculta poate unora chiar nu le place. Poate vor liniste si atat. Va veni si tipul in care iti vei dori si tu linistea care si-o doresc vecinii tai...dar pana atunci mai este ceva timp....
Eu mi-am prezentat partea mea si v-am cerut cateva sfaturi.Nimeni nu`i perfect , iar partea cu frica de mine sau de familia mea este destul de absurda , nu suntem violenti , nu facem scandal + ca in blocul nostru este si o frima de paza.Iar vecinii de sus au avut mereu cate ceva cu fiecare dintre noi, ceilalti locatari si chiar si intre ei s-au batut si amentintat cu moartea.In rest cu ceilalti locatari sunt foarte bun vecin/amic/prieten.
~ Conținut șters la cerere ~
Domnilor Justitiari cum ramane cu prezumtia de nevinovatie pana una alta!?:-/
Sunteti siguri ca acei vecini sunt corecti si perfecti, atat mental cat si civic?!
Sunteti siguri ca IonutG nu e moderat?
De cand face Jandarmeria Romana vizite la domiciliu pentru a aplica astfel de amenzi? Cu Politia Comunitara/Proximitate etc. cum ramane?
De cand se depun plangeri la Primarie pentru astfel de situatii? Ce sa faca Primaria in astfel de situatii?
Cred ca totusi v-ati hazardat/pripit cand ati oferit raspunsurile dvs.!

@IonutG
Cunoasteti vorba "Cui pe cui se scoate"?
Daca da atunci procedati la fel cu vecinii dvs.! Incepeti sa depuneti sesizari peste tot pentru aceleasi motive! ;)
poate sa vina si interpolul la dvs la usa .... daca nu constata incalcarea legii, nu are ce face. nu inteleg cum de ati primit avertismentul ala ... atunci v-au gasit in culpa, facind galagie ?

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Vecin asculta muzica intre orele 18-21 on64 on64 Buna ziua. Am o problema cu un vecin de bloc care asculta muzica, aceasta auzindu-se si la mine in camera, nu foarte tare, insa pe mine ma deranjeaza. Nu ... (vezi toată discuția)