avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... documente infiintare PFA-am ramas blocat la un act
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

documente infiintare PFA-am ramas blocat la un act

Doresc sa imi infiintez un PFA pentru webdesign si prestari servicii web, activitatea fiind mai mult online.
M-am tot documentat legat de actele necesare, dar am ramas putin blocat la sectiunea unde e necesara o calificare profesionala specializata pe domeniul pe care il voi alege.
Ideea de baza e ca nicidecum nu am terminat nicio institutie de invatamant pe profilul pe care il voi practica(liceul l-am finalizat pe specializarea silvicultura iar facultatea pe psihologie), dar in ultimii 2 ani-6 luni administrator site(pe cartea de munca trecut administrator)-1 an jumate tehnician IT hardware(in cartea de munca e trecut asistent vanzari). Firma la care inca lucrez e specializata pe IT, exista posibilitatea ca sa mi se emita un document care sa fie aprobat de institutiile abilitate, ca sa imi fie recunoscuta perioada de 2 ani ca si callificare profesionala in domeniu?
Cel mai recent răspuns: klaremete , utilizator 11:33, 17 Februarie 2010
Buna ziua !
Modul de obtinere a calificarilor profesionale si atestare profesionala se stabilesc expres prin lege. Astfel in codul muncii , titlul VI( Formarea profesionala), cap. I- III, art. 188- 213, se stabileste si procedura de calificare la locul de munca .
Puteti obtine un astfel de atestat, numai in conditiile cap. II din acelasi titlu, care stipuleaza ( exprimandu- ma succint) expres posibilitatea emiterii unui document de calificare( in situatia prezentata de dumneavoastra), in baza unui contract special de formare profesionala organizat de angajator.
Cu stima !
OUG nr.44/2008, la acte necesare înfiinţării unei PFA pe lângă altele, prevede următoarele:
La pct. 1.4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
Asemenea prevederi speciale sunt prevăzute de exemplu pentru medici, avocaţi, consilieri juridic, notar public, mediator etc.
Nu am cunoştinţe ca în domeniul în care vreţi să vă autorizaţi să fie o asemenea prevedere legală specială, în consecinţă eu consider că nu este legal să vă ceară o asemenea dovadă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa mirela1971 mirela1971 Va rog sa ma lamuriti cum se infiinteaza o persoana fizica autorizata si cit costa. Functionarii publici au voie? (vezi toată discuția)
Studii/experienta profesionala pt pfa spirala spirala Buna ziua. As dori sa va intreb daca pentru a primi autorizatie pt pfa este nevoie neaparat de experienta profesionala?Precizez ca as dori o autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Deschidere pfa- (frizerie) Secundanatura Secundanatura Buna ziua. Sunt interesat sa deschid o frizerie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Am auzit ca cea mai potrivita forma este PFA, ... (vezi toată discuția)