avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract neinregistrat la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract neinregistrat la ITM

Astazi se implineste o saptamana de cand am semnat contract de angajare pe o perioada de o luna (de proba) la o firma.
1.Contractul a fost semnat pe 8.02.2010 exact in prima mea zi de munca si nu vad cum s-ar fi putut respecta noua legislatie (de inregistrare in Revisal cu o zi inainte de inceperea activitatii).
2.Seful mi-a spus ca va da contractul meu contabilei exact in aceeasi zi (08.02.2010)sa se ocupe de el, dar astazi din intamplare l-am zarit pe biroul lui intact, in 3 exemplare si fara niciun alt insemn pe el...deci nu a fost inregistrat.

Ce pot face?Cui sa ma adresez? Practic muncesc la negru, nu am nicio certitudine ca voi primi vre-un ban...deci muncesc de dimineata pana seara fara sa am vreo siguranta...:((
P.S. Seful este fiul directoarei de la Compania de apa...deci rude sus puse...am vreo sansa sa mi se faca dreptate (si cum sa procedez?) sau ma lupt cu morile de vant...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 15 Februarie 2010
faptul ca nu e inregistrat la ITM nu inseamna ca nu exista.
Depuneti plangere la ITM .
C.i.m. se inregistreaza la ITm in termen de 20 de zile de la data incheierii ... nu confundati inregistrarea c.i.m. prevazuta de art.1 din Legea nr.130/1999 cu transmiterea prin REVISAl prevazuta de HG nr.161/2006 cu modificarile ulterioare ... prin urmare, daca data inceperii activitatii este 08.02.2010 atunci contabila mai are timp sa-l inregsitreze la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)
Termen inregistrare cim la itm ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua. Intampin o problema in legatura cu inregistrarea cim si sper sa ma ajutati cu un sfat.Am semnat cim pe data de 1 aprilie, iar seful meu imi spune ... (vezi toată discuția)