Daca contractul individual de munca se completeaza cu prevederile contractului colectiv de munca incheiat la nivel de unitate in cazul concedierii in baza art. 65 alin. 1 codul muncii mea de ce nu mi s-au platit cele 3 salarii compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate?in cazul meu s-a aplicat prevederile contractului colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010, respectiv un salariu compensatoriu si drepturile salariale cuvenite la zi.
in cazul dv. este o... eroare. trebuia sa vi se acorde 3 salarii compensatorii conform CCM incheiat la nivel de unitate si nu unul asa cum se prevede in CCM la nivel national.
Vedeti daca aceste salarii compensatorii sa nu fie acordate in functie de vechime ... daca nu este precizat asa ceva, atunci aveti posibilitatea de a va adresa ITM - ului si intantei de judecata (in acest caz, termenul maxim de sesizare a instantei este de 6 luni de la data incetarii c.i.m.).
reprezentantii salariatilor si angajatorul au incheiat acel contract colectiv de munca aplicabil la nivel de unitate pe o perioada de 4 ani dar se pare ca membrilor reprezentatilor salariatilor le-a expirat mandatul de 2 ani ceea ce a condus la expirarea pe data de 21 06 2009 a acestui contract colectiv.daca acei reprezentanti nu au semnat in continuare contractul colectiv mai este valabil si aplic
nu mentioneaza nimic de vechime.
itm a dispus angajatorului plata celor trei salarii compensatorii!pana pe data de 5 02 2010.
azi am fost la firma si angajatorul nu este de acor cu plata celor 2 salarii restante compensatorii.
Este obligat angajatorul la cererea scrisa a angajatului de a-i acorda o copie a contractului colectiv de munca? Eu am aflat de cele 3 salarii compensatorii din raspunsul primit de la itm in urma controlului efectuat de inspectorii de munca la sediul firmei???
Drepturi
marianelena
Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)