Buna ziua! Lucrez la o firma din 11 noiembrie 2009 pe postul de secretara. Inca de la inceput am fost intrebata daca sunt insarcinata si raspunsul era nu. Intre timp am ramas insarcinata, iar in momentul in care i-am spus, a hotarat sa ma trimita ca vanzatoare la un magazin alimentar, pentru ca mi-a spus ca nu formeaza un om (eu am 32 ani) si dupa un jumatate de an sa plece. Am acceptat, sperand ca nu o sa mai fiu asa stresata ca la birou. Dansul are 2 firme, eu eram ca si secretara pe una, iar magazinul este pe alta firma. A inceput inventarul, formandu-se 2 echipe, o doamna de la birou, scria, iar cea care pleca numara, o alta echipa eram, eu care scriam si vanzatoarea care a ramas, numara, magazinul fiind si deschis. A doua zi, doamna de la birou a observat ca, persoana care urma sa plece si numara, spunea mai mult decat era in realitate. S-a refacut in mare, pe unde a trecut, dar nu peste tot. Dupa inventar, care a durat 2 zile, a reiesit o lipsa de 2200 lei. Am fost 2 zile impreuna cu persoana care a ramas, ca sa ma obisnuiesc, iar pe urma cand am ramas singura, cautam niste preturi si am observat ca peste un raft se trecuse, nu aparea nicaieri in liste. In alta zi am observat ca la niste pantaloni si bluze, (magazinul are si asa ceva), nu coincide numarul, desi am intrebat daca s-au vandut. Eu am semnat doar listele de inventar si declaratia de final, dar eu inca nu am semnat contractul pe firma la care este magazinul. Am anuntat, ca inventarul nu a fost corect facut si ca nu este corect sa duc eu in spate lipsa din magazin si daca nu se face unul corect, rog sa ma lase sa merg in somaj. A acceptat sa ma lase pe somaj, dar mi-a zis ca o sa fie un inventar de predare. Eu am stat 4 zile si am intrebat ce se va intampla, se va face un inventar corect, iar eu cand am preluat nu s-a facut corect. Ce se va intampla? Ma poate obliga sa platesc?
Chiar daca eu nu am semnat un contract de munca cu firma de care apartine magazinul? Am cerut sa se faca cat mai repede inventarul, dar mi-au spus ca urmeaza sa caute o persoana serioasa. Dar cand nu au spus, deci eu trebuie sa merg in continuare la magazin.
Daca nu ati semnat un contract individual de munca cu angajatorul, inseamna ca lucrati la "negru"! In aceasta situatie nu vi se poate imputa acea lipsa constatata la inventar.
Dvs ati semnat un contract cu atributii de secretara pe o firma, dar lucrati pentru o alta firma, la acelasi angajator... Nu aveti cum sa luati in primire si sa semnati la inventar, fara a avea contract semnat pe aceasta firma si fara a vi se atasa o noua fisa de post la cim.
Nu cred ca va poate "obliga" sa platiti, oricum nu are voie sa va impute din salariu...
Interesati-va daca are voie sa va mute de la o firma la alta, in conditiile in care sunteti insarcinata, si banuiesc ca ati anuntat in scris angajatorul, despre sarcina...
Nu are voie sa va concedieze in perioada in care sunteti insarcinata...postul nu il va desfiinta pt ca vrea sa formeze un om (asa cum ati spus).