avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prest.serv.intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prest.serv.intracomunitare

Daca efectuez prest.servicii de transport intracomunitar,iar clientul din UE imi comunica cod valid de TVA si indeplinesc si a doua conditie (CMR stampilate la plecare si la locul de sosire) ,inseamna ca facturez fara TVA si trec pe factura "neimpozabil in Romania:"
Intrebarea mea este: ce trebuie sa mai specific pe factura ,ptr.factul ca indeplinesc cele doua conditii si facturez fara TVA ? care Directiva sau art.din Codul Fiscal ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 22:40, 16 Februarie 2010
cf art. 133 alin 2 cod fiscal.
articolul in baza caruia operatiunea nu este impozabila in Romania, respectiv art. 133 alin 2 din Codul fiscal
Stiu ca la acest art.din CF se incadreaza operatiunile,dar intrebam ce Directiva trebuie sa specificam pe factura ptr.client(directiva pe care o aplicam si noi din 2010 si care se refera la TVA)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)