avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte perioada determinata

buna ziua. am un salariat angajat pe o luna intre 01.10.2009-01.11.2009. pe 01.11.2009 i se face act aditional de prelungire cu inca o luna (pana pe 01.12.2009), iar pe 01.12.2009 a doua prelungire pana pe 20.02.2010.
codul muncii prevede ca pot face doar 2 prelungiri (care s-au facut). eu as mai avea nevoie de acest om (deoarece nu s-a finalizat lucrarea) pentru inca o luna, dar nu pot decat pe perioada nedeterminata, dar nu are rost acest lucru?
in schimb, pot eu sa-i fac un alt contract de munca pe perioada determinata de o luna?

Cel mai recent răspuns: Carmen Curelea , utilizator 13:49, 16 Februarie 2010
puteti intrerupe colaborarea 1-2 zile si incheie un nou contract de munca pe perioada determinata. numai sa avveti in vedere ... prelungirile.
Art. 84. - ″(1) La încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată
determinată, prevăzut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevăzut la art. 82 alin. (1), dacă pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.″
Art.80(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată succesiv, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 (24 luni).
Intreruperea colaborarii trebuie sa fie mai mare de 3 luni, altfel vor fi considerate tot contracte de munca succesive.
Verificati codul muncii, pentru ca prevede niste exceptii, care v-ar permite incalcarea restrictiilor legate de prelungiri, si poate-poate va incadrati.
O alta solutie ar fi o firma prietena, si o scurta detasare;)
cred ca in cazul dvs. se aplica art. 84 alin. 2 lit. b) din Codul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema incadrare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel: - contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009 - prelungire 1 ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca smacicas smacicas Buna seara, am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va ... (vezi toată discuția)
Criterii cim determinat ,nedeterminat ContSters75393 ContSters75393 Am si eu urmatoarea nelamurire. Sunt angajat la o firma x si in urma cu aprox.un an jumate am inceput serviciul la ei cu semnarea contractului de munca pe o ... (vezi toată discuția)