avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate?

Se poate face cerere reconventionala in cadrul recursului?Adica intimatul contestator{este vorba despre un litigiu de munca} poate cere in recurs si unele capete de cerere respinse de prima instanta,in conditiile in care angajatorul a facut recursul?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: dariusrobert , utilizator 09:55, 17 Februarie 2010
Nu se poate face cerere reconventionala in recurs.Recursul este o cale ordinara de atac, nu fond.La recurs se judeca modul in care a fost judecata cauza la fond, nu se deschide din nou procesul:D...Apelati la un avocat ca sunteti in mare confuzie...
... in cazul in care se fac precizari in cererea de recurs cum ca " contestatorul a facut..." eu cred ca s-ar putea.
potrivit art. 287 c. mun. ...si prima zi de infatisare a trecut demult...
Stiam ceva de genul ca partii care a facut recurs nu i se poate agrava situatia in propria cale de atac.
Multumesc!
M-am exprimat gresit!Vreau sa stiu daca intimatul contestator poate avea propriile pretentii in recursul declarat de cealalta parte?Adica daca prima instanta i-a dat castig de cauza in ce priveste capatul principal de cerere dar i-a respins celelalte pretentii,le mai poate solicita in recurs?
Precizez ca este un proces de dr muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere si /sau sanctionare... cai de atac. ctynn ctynn chemare in judecata la tribunalul judetean... recurs numai in cazul salariatului in termen de 10 zile? ... pentru ca sarcina probei e in seama angajatorului ( ... (vezi toată discuția)
Deosebire motivare apel fata de recurs Artigas Artigas Va salut, V-as ruga sa-mi spuneti de ce apelul poate fi motivat pana la primul termen de judecata,spre deosebire de recurs? Cu stima (vezi toată discuția)
Litigiu de munca oprea_rodica68 oprea_rodica68 intr-un proces pe litigiu de munca cine face dovada probelor partea parata sau partea reclamanta? (vezi toată discuția)