Buna ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere .In 2008 am fost angajat in cadrul unei firme de telefonie ca agent vanzari ... intr-o zi un baiat a venit cu buletinul bunicii sale in original ca sa ii incheiem abonamente precizand ca dansa e in spital si nu poate veni sa semneze ... eu si colegul meu l-am sunat pe patron care ne-a spus ca atata timp cat ea confirma telefonic cu datele personale e ok . Dupa aprox o luna vine bunica baiatului plangand ca a primit telefon ca are 4 abonamente incheiate pe numele ei si ca nepotul ei i-a furat buletinul . Precizez ca nepotul mai are antecedente penale ... De recent in ianuarie ma trezesc cu o citatie la usa cum ca is invinuit in dosarul cu pricina . Mi s-a spus ca sunt acuzat de fals , uz de fals si fals intelectual. M-am consultat cu un avocat si mi-a spus ca cel mai probabil o sa iau o amenda administrativa sau una penala . Ce parere aveti ?
Eu nu am antecedente penale iar abonamentele s-au anulat cat si facturile .
Va rog sa ma ajutati
Este vorba despre trei infractiuni aflate in concurs real,conf.art.33 lit a c.pen,astfel
1.Fals material in inscrisuri,prev.de art.288 c.pen,-sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani inchisoare
2.Fals intelectual,prev.de art.289 c.pen.-sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani
3.Uzul de fals,prev.de art.291 c.pen-pedeapsa fiind inchuisoarea de la 3 luni la 3 ani.
In functie de conduita dvs.intimpul cercetarilor(recunoasterea faptei,cooperare formala cu anchetatorii si instanta ,regret fata de fapta comisa) va fi aplicata si pedeapsa,care poate fi una cu executare sau cu suspendarea executarii.
Urmati cu incredere sfaturile acordate de colegii de site,iar in primul rand nu va prezentati la audiere fara asistenta juridica
Eu cumpar ceva prin internet, da? Si atunci confirm ca sunt eu ,da? Confirm ne-fizic ca sunt eu. Exista comert electronic, indiferent daca e vorba de telefon sau internet.
Fapta penala este fapta penala , acum evident ca nu ne dam cu presupusul dar ce ziceti daca intr-o zi va treziti cu ceva credite + 4-5 abonamente la telef mob ( evident la fiecare companie in parte ) si asta doar pentru ca sunt oameni care nu respecta legea ?
Au uitat sa va incadreze si la complicitate la inselaciune dar cred ca la rechizitoriu isi vor aminti :))
In fapt trebuia sa refuzatii sa incheiatii acele aboanmente , totodata trebuiau instintate organele de politie. Daca dvs nu ati fi incheiat acele abonamente si nu ati fi semant ca si cocontractant ( fiind in fapt reprezentantul companiei de telef in acel moment) fapta penala nu ar exista , nici prejudiciul.
Cu prejudiciul cum ramane ?
Cine plateste facturile de telefonie ?
Dar cu bazele de date ale rau-platnicilor unde figureaza batrana nevinovata cum ramane ?
Stiti cati oameni sunt in situatia asta ( credite si facturi restante) ? Ca a spus patronul sa faceti :)) cine va crede ( instanta sigur nu) eu va spun acum sa omorati un om dvs il omorati ?
Legea e lege !!!!
Sa aveti un bun avocat ca stiu cazuri ( mesaj privat pt detali ) in care au luat cu executarea pedepsei
Doar un avocat ff buna va reusi sa va scape.
PS -- Nu uitati de comisionul din vanzari pe care se pare ca ati uitat sa il mentionati , din pacate pt dvs. nu se va uita de catre procuror .
Fara stima ,
PS, Edit ca am uitat- - chiar daca printr-un miracol partonul va recunoaste ca a spus sa faceti abonament atunci va intra si el in dosar ca invinuit, dar dvs tot nu scapati pentru ca dvs. ati comis acel fals , patronul cel mult o instigare sau complicitate dar evident ca asta in cazul in care recunoaste ca de probat nu cred ca reusiti sa probati .
Prejudiciul care s-a produs tot noi l-am platit ( vreo 1000 Ron ) . Deci abonamentele au fost anulate si facturile la fel .... Stiu ca o sa zici ca fapta penala e cea care conteaza acum si care se judeca . Sincer noi nu am stiut nimic in sensul ca daca erau ceva probleme sunam patronul si el ne clarifica toate lucrurile .Am gresit ,stim si ne e frica f tare de ce se poate intampla pentru ca in viata noastra nu am avut probleme cu politia .:((
Acum te rog , dati cu parerea : riscam o pedeapsa cu sau fara suspendare?
Respect si numai bine
Fals / uz de fals?
alig_c
Buna,
va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada ... (vezi toată discuția)