avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals , uz de fals si fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals , uz de fals si fals intelectual

Buna ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere .In 2008 am fost angajat in cadrul unei firme de telefonie ca agent vanzari ... intr-o zi un baiat a venit cu buletinul bunicii sale in original ca sa ii incheiem abonamente precizand ca dansa e in spital si nu poate veni sa semneze ... eu si colegul meu l-am sunat pe patron care ne-a spus ca atata timp cat ea confirma telefonic cu datele personale e ok . Dupa aprox o luna vine bunica baiatului plangand ca a primit telefon ca are 4 abonamente incheiate pe numele ei si ca nepotul ei i-a furat buletinul . Precizez ca nepotul mai are antecedente penale ... De recent in ianuarie ma trezesc cu o citatie la usa cum ca is invinuit in dosarul cu pricina . Mi s-a spus ca sunt acuzat de fals , uz de fals si fals intelectual. M-am consultat cu un avocat si mi-a spus ca cel mai probabil o sa iau o amenda administrativa sau una penala . Ce parere aveti ?
Eu nu am antecedente penale iar abonamentele s-au anulat cat si facturile .
Va rog sa ma ajutati
@ r.gabi - evident ca pe grup infractional este greu de probat, am dat ca exemplu, pt grup infractional trebuie sa existe lagaturi intre respectivele persoane.
Am exemplificat pentru a demonstra ca situatiia nu este prea roz si doar datorita faptei ce nu e chiar printre cele mai "rele" si datorita platii este posibil sa scape.
Incadrarea este intradevar destul de buna si prea vad cum poate fi schimbata.

Posibil sa nu stim dar ar trebuii cercetata foarte serios situatiia , dar evident numai un avocat la fata locului poate sa isi dea seama mai ales ca este ff posibil sa fie in cazul inselatorului vro scoatere de sub urmarire sau un NUP pentru denunt , art16, sau mai stiu eu ce :)).

Totodata inclin sincer sa cred ca acest dosar nu asteapta decat un " avocat descurcaret" ca sa fie solutionat pe art10 C.od Proc Pen. Prea e prost facut (asta din ce am dedus pana acum)

cu stima

Edit ca am uitat data trecuta :)) , @ badguy---- nici un contract nu se poate semna in lipsa titularului dreptului de a semna, este lovit de nulitate un act juridic care pentru a exista are nevoie de o semantura olografa.
In cazul comertului electronic , in care se aplica principiul consensualitatii actului juridic civil regulile sunt clare , inclusiv comenzile online sunt facute totusi printr-un inscris ( chiar si mailul este considerat inscris ) , la acel telefon putea fi oricine care cunostea CNP-ul babutiei , ba mai mult daca babuta declara in instanta ca a fost sunata fapta de fals si uz de fals ramane , mai ales ca nu se stie ce discernamant are babuta :)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
wlad a scris:

Edit ca am uitat data trecuta :)) , @ badguy---- nici un contract nu se poate semna in lipsa titularului dreptului de a semna, este lovit de nulitate un act juridic care pentru a exista are nevoie de o semantura olografa.
In cazul comertului electronic , in care se aplica principiul consensualitatii actului juridic civil regulile sunt clare , inclusiv comenzile online sunt facute totusi printr-un inscris ( chiar si mailul este considerat inscris ) , la acel telefon putea fi oricine care cunostea CNP-ul babutiei , ba mai mult daca babuta declara in instanta ca a fost sunata fapta de fals si uz de fals ramane , mai ales ca nu se stie ce discernamant are babuta :)

Inteleg, eu ma bazam pe faptul ca el totusi a sunat pe cineva, doriand sa onoreze o comanda 'on-line, telefonica' dar a fost fraierit.

Si da, daca nu va fi chemat si nepotul bunicutei in istanta, va trebuie sa-l cheme marcu ,ar fi o idee buna... eu chiar asta i-am sugerat.
E doar ceva psihiologic: una e sa apara doar el ca vinovat, si alta e sa apara un vinovat mai mare, care i-a fraierit pe restul ... si oricum in fata judecatorului ar trebui sa faca pe victima nu pe infractorul.
Si da parchetul poate face sau nu recurs, depinde daca le convine sau nu sentinta. Dar daca vor fi f. multe parti vinovate, vor alege cel mai probabil pe cel mai vinovat, iar restul vor primi amenzi administrative,etc. E ceva normal, nu? Dai la cel mai vinovat pedeapsa ceea mai mare, iar la cei mai putini vinovati pedepse mai mici.

Cunosc cazuri cand cineva a facut fals in acte pt. a lua credite la banca pt. o anumita persoana, care a inselat cam 15 persoana sa ia credit pt. ei (ii angaja si ii ruga sa le faca credit). persoana ceea mai vinovata, are dosar penal, prietena mea care a fost pacalita sa faca falsuri in declaratii nu a primit nici macar o amenda de la judecator...

El ar trebui sa colaboreze cu politia, pt. prinderea vinovatului mai mare decat el, asta l-ar ajuta.

Parere doar persoanala. Oricum si acei judecatori sunt si ei oameni, si nu dau sentinte doar din burta. Poate prinde un judecator mai bun intelept ca daca prinde unul capos, a pus-o...dar poate face recurs...
badguygoodguy, utilizator
@"badguy"-
Imaginatia dtale este foarte bogata,dar cu tot respectul, nu tine cont si de prevederile legale.
Incercati in beletristica sau ca scenarist,aveti talent
M-am consultat cu un avocat desigur . Mi-a spus ca mai bine dadeam in cap la cineva ca nu era asa grav #-o. Oricum tin sa va multumesc la toti si eu sper ca nu se va ajunge la chestii grave pentru ca mi-ar strica tot viitorul pentru ca eu momentan sunt somer :(. Respecte si numai bine
interventie moderator

@badguygoodguy, desi este demn de apreciat faptul ca va straduiti sa fiti de ajutor pe acest site, oferind sfaturi, am rugamintea sa va cenzurati vocabularul , in sensul de a renunta la cuvinte gen ,,baba aia", ,,alea" , etc..cred ca stiti mai bine ce ati scris. Ar fi de apreciat daca ati parcurge inca o data mesajele , editandu-le . Va mai rog sa tratati cu mai multa consideratie consultantii de pe acest site si sa nu va adresati acestora la modul acela familiar , asa cum o faceti , intrucat nu stiti daca dumnealor va permit acest lucru. Va multumesc.
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa catalinaian catalinaian Buna ziua am primit o cominicare din care reise ca am de platit o amenda administrativa in valore de 1000 de lei plus 50 de lei cheltuieli de judecata.Daca ... (vezi toată discuția)
Fals / uz de fals? alig_c alig_c Buna, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada ... (vezi toată discuția)