avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie fortata

buna ziua! tocmai am fost fortat sa semnez o decizie de incetare a activitatii pe indisciplina.detaliez: am fost director de filiala,masina unui agent de vanzari a fost sparta si a fost furata marfa.am chemat politia dar a ramas in cercetare,(veti spune probabil ca a fost inscenare, cum se gandeste in zilele noastre cand e vorba de asa ceva)garantez ca e pe bune.in urma evenimentului s-a format o echipa de cercetare din cadrul firmei si s-a ajuns la concluzia ca eu inpreuna cu agentul suntem vinovati de cele intamplate,din mai multa motive.am fost chemati la sediul firme isa luam act de constatarea comisiei.am primit decizia de incetare a activitatii pe indisciplina.eu am cerut sa-mi dau demisia dar am dost refuzat pe motiv ca( daca vrei sa-ti accept demisia trebuie sa semnezi un angajament de plata pentru prejudiciul creat.am refuzat.am semnat decizia pe indisciplina.ce mai pot face acum eu gasindu-mi alt loc de munca in care trebuie sa duc cartea de munca in 15 zile.precizez ca la interviul pe care l-am dat la noul loc de munca am precizat ca sunt obligat sa plec fiind fortat de semnarea angajamentului,si am fost acceptat pe postul respectiv.Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept,sau ce pot sa fac sa mai repar gresala mea,in graba de a obtine cat mai repede cartea de munca,pentru noul pstVa multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
onicutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: onicutza , utilizator 18:21, 16 Februarie 2010
In cazul unui refuz de eliberare a carnetului de munca , puteti depune o plangere la ITM.
La noul angajator dati o declaratie ca aveti carnet de munca si pe care il veti prezenta intr-un anumit interval de timp, intrucat acesta se afla la fostul angajator pentru inchidere.

Angajarea nu este conditionata de prezentarea sau neprezentarea carnetului de munca.
va multumesc! dar la ce sa ma astept? ce probleme voi avea in viitor pentru desfacerea contractului pe indisciplina?la ce pot sa ma astept din partea angajatorului? posibil un proces pentru recuperarea pagubei?
Posibil ca o sa va dea in judecata pentru a-si recupera prejudiciul , insa va trebui sa dovedeasca ca acesta a fost cauzat de catre dvs .
referitor la cartea de munca? ce urmari voi avea?
Nu cred ca veti avea probleme .. daca se va pune problema temeiului de drept al incetarii c.i.m., incercati sa-i explicati noului angajator ceea ce s-a intamplat ... am vazut multe situatii de acest gen si in continuare sunt salariati , chiar daca au pe carnetul de munca desfacere disciplinara.

Alte discuții în legătură

Angajare joint_teller joint_teller Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). ... (vezi toată discuția)
Demisie - actionare in instanta marius_toma marius_toma In primul rand vreau sa va salut pe toti de aici, sunt nou si chiar as avea nevoie de o informatie in puterile voastre. Treaba sta in felul urmator, am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată Florina97 Florina97 Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea problema. Lucrez într-o firmă de contabilitate de 8 luni. Mentionez ca imi fac treaba ca la carte ,m-am ... (vezi toată discuția)