avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Al doilea loc de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Al doilea loc de munca

As vrea sa ma ajute cineva cu un raspuns.Sotul meu lucreaza cu carte de munca la o firma si ar vrea sa isi mai ia de lucru dar sa isi faca contract cu prestari servici .Intrebarea e urmatoarea stiu ca trebuien sa plateasca 16%impozit la al 2 salar dar il afecteaza la primul cumva si la sfirsit de an se mai face recalcularea impozitului pe cele 2 salarii?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:47, 20 Februarie 2010
Contract cu prestari nu se mai face. Eventual contract individual de munca dar cu timp partial : 2 sau 4 ore / zi. Nu se mai face recalcularea impozitului... pentru ca nu se mai opreste diferentiat acest impozit pe salariu. Doar ca la primul loc de munca - cel cu carte de munca trebuie sa anunte ca mai are un servici part time.
Nu mai exista impozit pe venit global,la fiecare contract se calculeaza si retine impozit ,cota unica este de 16%.

La primul loc de munca declarati ca aveti functia de baza si atat.

La celalat loc de munca declatrati ca nu aveti functia de baza la ei,ci la alt loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca si contract civil de prestari servicii la acelasi angajator serena82 serena82 Pe langa contractul de munca, la acelasi angajator, poate avea o persoana si contract civil de prestari servicii? Daca da, acea persoana trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pot avea doua contracte de munca de 8 ore/zi fiecare trecute in cartea de munca? ContSters56609 ContSters56609 Sunt student la master, iar un profesor de-al meu mi-a propus sa lucrez la un proiect de cercetare timp de 1 an si opt luni cu carte de munca si contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat? karinuza karinuza O persoana care este locatar in cadrul unei asociatii si angajat cu contract de munca la o firma poate incheia un contract de mandat cu asociatia in care ... (vezi toată discuția)