avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de mandat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de mandat?

O persoana care este locatar in cadrul unei asociatii si angajat cu contract de munca la o firma poate incheia un contract de mandat cu asociatia in care locuieste ? Daca da, as vrea sa stiu ce retineri se fac din salariul lui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 3 Iunie 2008
Cum sa locuiasca cineva intr-o asociatie? :)

Tot ce nu este interzis expres de lege, este permis... Depinde pentru ce este necesar acel contract de mandat. Oricum, nu vad legatura cu faptul ca este angajat la o firma.
Prin acel contract de mandat, persoana ar primi o remuneratie lunara de la asociatia de locatari?
Acea persoana face parte din asociatia de locatari care ia propus sa tina contabilitatea in partida simpla. Ma interesa daca poate sa incheie un contract de mandat si ce retineri se vor face din salariu?
La asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă simplă, administratorii de imobile pot cumula şi funcţia de contabil.
Angajarea contabilului se poate face pe baza unui contract individual de munca sau pe baza unui contract de prestari servicii.
Elis, as vrea sa stiu daca acest contract de prestari servicii se inrgistreaza la ITM si ce retineri se fac?Trebuie sa platim contabilul si nu stim cum.Ce retineri se fac pentru un contract de mandat incheiat pentru administrator?
La ITM se inregistreaza numai contractele individuale de munca. A fost o perioada in care se inregistrau si aceste contracte de prestari servicii.

Alte discuții în legătură

Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru contractul de mandat Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari are angajati cu contract de mandat si prestari servicii (contabil si casier), trebuie sa ... (vezi toată discuția)