avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii pentru contractul de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii pentru contractul de mandat

Buna seara,
va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari are angajati cu contract de mandat si prestari servicii (contabil si casier), trebuie sa vireze la stat contributiile ca si angajatorul unei societati. Asociatia tine contabilitatea in partida simpla, ce documente contabile trebuie sa intocmeasca contabilul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:19, 21 August 2015
Ca si alte persoane de pe acest forum si contrar practicii, consider ca atat contabilul, cat si casierul, trebuie angajati cu contract individual de munca.

Organizarea contabilitatii se stabileste de conducerea asociatiei si este determinata de mai multi factori, cum ar fi, de exemplu: marimea asociatiei, numarul de persoane implicate in aceasta activitate etc.


Persoana care are functia de contabil si casier este pensionara, in acest caz cum se procedeaza?
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2015
Adriantot, moderator
Pentru ambele functii se incheie CIM cu timp partial de lucru.
Se platesc contributii angajat si angajator.
Daca persoana este pensionar si aceasta functie este prima (in afara de calitatea de pensionar) i se poate aplica si deducerea personala de 250 lei care micsoreaza suma impozabila.
Ca pensionar, spre deosebire de o persoana activa, nu mai plateste contributiile de somaj.
In rest i se platesc contributiile ca oricarui angajat cu contract de munca.

Contractele de mandat se incheie numai pentru functiile alese in AG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Administrator, contabil si casier Osanca Osanca Buna dimineata, Intr-o Asociatie de Proprietari administratorul poate sa detina trei functii: administrator,contabil si casier? Va rog sa-mi spuneti care ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si incadrarea personalului intr-o asociatie de proprietari virgilc virgilc Speta in cauza. Personalul care deserveste asociatia de proprietari este format din : presedinte, cenzor, administrator, contabil si casier, instalator si ... (vezi toată discuția)