avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de mandat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de mandat?

O persoana care este locatar in cadrul unei asociatii si angajat cu contract de munca la o firma poate incheia un contract de mandat cu asociatia in care locuieste ? Daca da, as vrea sa stiu ce retineri se fac din salariul lui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 3 Iunie 2008
Si pentru aceste contracte de mandat se opreste doar 16% impozit???
As vrea si eu un model de contract de mandat
Dupa parerea mea, pentru a tine contabilitatea asociatiei de proprietari este necesara incheierea unui contract de prestari servicii, sau a unui contract de munca.
NU vad rostul si ratiunea incheierii unui contract de mandat. Poate doar pentru eludarea platii impoozitului...
BUN!
ATUNCI IN BAZA UNUI CONTRACT DE PRESTARI SERVICII NU MAI TREBUIE RETINUT NICI UN IMPOZIT?CORECT? LAMURITI-MA SI PE MINE CUM ESTE MAI BINE ( PENTRU CEL CARE TINE CONTABILITATEA) SI MAI IEFTIN ( ADICA FARA PREA MULTE VIRAMENTE CATRE BUGETUL STATULUI) PENTRU ASOCIATIE.
MULTUMESC.
Se retine impozit pe venit in functie de optiunea aleasa la semnarea contractului (10 % sau 16%), potrivit Codului fiscal.
Obligatia platii contributiilor de asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate revine persoanei fizice in baza unor contracte de asigurari incheiate, dupa caz, in conformitate cu prevederile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru contractul de mandat Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari are angajati cu contract de mandat si prestari servicii (contabil si casier), trebuie sa ... (vezi toată discuția)