avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal vatamare corporala din culpa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal vatamare corporala din culpa?

Buna seara.
In urma unui accident de circulatie usor pe trecerea de pietoni la care nu s-a depus plangere din partea partii vatamate, politia avea dreptul sa sesizeze Parchetul cu privire la infractiunea de Vatamare corporala din culpa sau trebuia sa treca direct pe masura contraventiei cu masurile complementare.
Rezolutia parchetului fiind oricum NUP art. 10 lit. f. lipseste plangerea prealabila a partii vatamate.
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:46, 16 Februarie 2010
Punerea in miscare a actiunii penale pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, astfel ca sesizarea politiei nu are niciun efect cu privire la comiterea acestei infractiuni.
In situatia sav.unui accident adica,vatamare corporala din culpa,politia este obligata sa sesizeze Parchetul intrucat s-a comis o infractiune.Faptul ca actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a pers.(doar in cazul accid.usoara)este o alta problema.Solutia de n.u.p este corecta.
Odata incheiat penalul politia va sanctioneaza contraventional deoarece ati incalcat prev.135 lit.h din R OUG 195/02 rep

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat EugenBu EugenBu Buna ziua. La data de 09.11.2009 am fost implicat intr-un accident rutier in care am accidentat foarte usor pe trecerea de pieton un tanar. Imediat l-am ... (vezi toată discuția)
Accidentata pe trecerea de pietoni alex_sah41 alex_sah41 in datade 10.09.2014 am fost accidentata pe trecerea de pietoni,conducatorul auto nu a oprit , a fost gasit ulterior de politie , am 10 zile de ingrijiri de la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Stefania C. Stefania C. Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)