avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Consultanta privind somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Consultanta privind somajul

Buna seara,

Ma numesc Marinela DIMA, sunt din Bucuresti si din septembrie 2009 am incetat activitatea la ultimul loc de munca prin cerere de incetare a contractului de munca prin acordul ambelor parti.

Compania mi-a comunicat ca ca trebuie sa se faca o reducere de personal (am fost si eu inclusa in lista), si m-au rugat sa facem acesta incetare a contracului de munca cu acordul ambelor parti.

Din septembrie 2009 nu am reusit sa ma angajez si ma aflu intr-o situatie disperata.

Va rog mult de tot sa imi spuneti care sunt sansele mele de a putea aplica pentru aceasta indemnizatie de somaj.
Am vreo sansa?

Va multumesc mult si astept un ajutor din partea Dvs.

Marinela
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 21:35, 16 Februarie 2010
Imi pare rau pentru dvs. dar daca este incetare a CIM cu acordul partilor nu intrati in categoria persoanelor beneficiare.
Avand in vedere ca ati incetat contractul de munca cu acordul partilor, nu aveti nici o sansa sa va inscrieti la somaj.
Singura varianta ca sa puteti beneficia de somaj , este sa va gasiti un angajator care sa va faca un contract pe perioada determinata de o luna si la expirarea contractului, sa va inscrieti la somaj, chiar daca va fi o angajare formala si va veti plati singura darile la stat pentru acea luna (~ 300 RON).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului acordata mamei roxlore roxlore Buna , ma numesc roxana si am 21 de ani. Momentan sunt in anglia de o luna. in urma cu 3 saptamani am aflat ca sunt insarcinata si am inceput sa caut ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? cor980 cor980 buna ziua ma numesc florina pt prima data m-am angajat la o firma de patiserie pe data de 22-09-2010 pana la data de 31-12-2012 firma sa inchis incepand cu ... (vezi toată discuția)