avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Verificare cod tva (vies)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Verificare cod tva (vies)

1.Pentru a verifica un cod tva al unui client din UE, utilizez link-ul de pe mfinante.ro : [ link extern ] :
[ link extern ] ?
2.Care este diferenta dintre cele doua? Mi se pare mai simplu sa utilizez primul link..Cand sunt obligata sa solicit verificarea conform celui de-al doilea link (sa trimit fisierul pdf) si care sunt avantajele si dezavantajele?
3. Dovada mea care este? Obtin un raspuns si listez acest raspuns?
Cel mai recent răspuns: Claudiu-Bogdan Stan , Evaluator 14:39, 4 Noiembrie 2014
Puteti folosi oricare dintre ele, iar dovada este raspunsul listat.
adriana.r a scris:

1.Pentru a verifica un cod tva al unui client din UE, utilizez link-ul de pe mfinante.ro : [ link extern ] :
[ link extern ] ?
2.Care este diferenta dintre cele doua? Mi se pare mai simplu sa utilizez primul link..Cand sunt obligata sa solicit verificarea conform celui de-al doilea link (sa trimit fisierul pdf) si care sunt avantajele si dezavantajele?
3. Dovada mea care este? Obtin un raspuns si listez acest raspuns?

intreabare suplimenatara:ar trebui sa apara nu nume si adresa dupa verifcarea facuta? intreb pentru ca eu am verificat prima data acu un astfel de cod si nu imi apare la nume si adresa nimic. e ok oare asa?multumesc anticipat .
da, trebuie sa apara nr de inregistrare pentru TVA, codul de tara, numele firmei, domiciliul fiscal, data si numarul solicitarii

daca nu apar aceste elemente, inseamna ca nu e valid codul ( mesaj : Nu, număr invalid de înregistrare pentru TVA (pentru mai multe informaţii vă rugăm consultaţi secţiunea FAQ, întrebările 7, 11, 12, 13 şi 20)

s-a inscris in R. O. I. ?
1.eu mi-am pus intrebarea asta abia acu-clientul este din UE la verificarea codului nu imi apare numele firmei , domiciliul fiscal - in rest imi apare mesajul cu inregistrarea acestui cod.- din ce vad eu -
pare a fi valid, dar eu zic ca ar trebui sa am toate informatiile complete.
2. ziceti ca ar trebui si el sa fie inscris in ROI chiar daca eu ii furnizez servicii pentru care eu ca persoana juridica nu trebuie sa ma inscriu in ROI si sa depun decl 390? merci mult pentru raspuns.
1. nu stiam ca acest client este din UE, eu credeam ca este din Romania si de aceea am pomenit de ROI.
ROI a fost organizat in romania ca urmare a directivei europene si banuiesc ca aceleasi reguli se aplica si in celelalte state membre UE.

2. daca este vorba despre acele servicii de ipsoserie in imobile, nu trebuie sa va inscrieti nici dvs. si nici partenerul din Franta si nu aveti de ce sa va faceti griji cu acest cod de tva intrucat e limpede ca operatiunea e taxabila in Franta (locul unde este situat imobilul)

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Am emis o factură pentru prestări servicii alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua, Am emis o factură pentru prestări servicii fără T.V.A pentru un client din UE care la data emiterii facturii nu era înregistrat în ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)