avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum divortez

Sunt casatorita de o luna de zile cun un cetatean de origine turca si din cauza neincrederei vreu sa divortez impreuna nu am avut niciodata un domiciliu comun el a avenit in Romania ne-am casatorit si sa intors innapoi eu am ramas si urma sa plec si eu .Acum vreau sa divortez de el si as vrea sa stiu cat ar dura divortul si cam cat mar costa toate acestea.Eu nu am nici o pretentie de la el si nici el de la mine si el este de acord si dorim amindoi cat mai repede sa se finalizeze va multumes.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:44, 17 Februarie 2010
introduci actiunea, te prezinti cu un martor care sa spuna ca relatiile dintre voi sunt grav si iremediabil deteriorate (nu se poate divorta prin acord pt ca nu aveti un an de casnicie, deci trebuie sa aveti motive de divort) si ca sunteti despartiti in fapt si gata divortul. or sa fie cam doua termene, deci vreo 3 luni
Costurile sunt onorariu avocat, taxa de timbru 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.Cat despre durata n-as miza pe 3 luni pentru ca va trebui sa gasiti o varianta prin care el sa fie reprezentat la proces de un avocat pentru ca in sens contrar veti fi nevoita sa faceti citare in Turcia si asta dureaza, pe de o parte, pe de alta depinde de instanta unde urmeaza sa depuneti actiunea de divort.La Ploiesti o actiune introdusa acum capata ca prim termen inceputul lunii iunie.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Din cate m-am informat divortul v-ar costa 1200 lei.Cel mai ieftin.
Am inteles ca asa se cere.
Mai departe este problema avocatului si nu a dvs.
Doar sa ii dati ce va cere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elynaelyna elynaelyna buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu ... (vezi toată discuția)
Despre un divort Emilian2000 Emilian2000 buna ziua mi sa intamplat ceva ciudat.dupa o sapt de la casatorie ,sotia mea a luat o la bataie si injuraturi pe mama .eu acuma vreau sa divortez .cum sa fac? (vezi toată discuția)
Divort vasi49 vasi49 se poate divorta la primarie daca ai copii minori?? (vezi toată discuția)