avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe venit vs forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe venit vs forfetar

O firma care a fost platitoare de impozit pe venit in anul 2009 a platit impozitul forfetar pe trim II si III deoarece era mai mare decat impozitul pe venit, apoi in trim IV situatia s-a inversat si a trebuit platit impozitul pe venit datorita incasarilor mari din ultimul trimestru.
Intrebarea mea este: cum se calculeaza acest impozit pe an sau pe trimestru la cifra de afaceri?
nu se recalculeaza in trim IV fiind sfarsit de an, adica sa se faca un total pe an cat s-a platit forfetar si cat era de fapt cel cel de 3% pe total an si apoi sa se plateasca doar diferenta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:23, 26 Februarie 2010
Se calculeaza si se compara trimestrial.
sabau florica a scris:

....
Intrebarea mea este: cum se calculeaza acest impozit pe an sau pe trimestru la cifra de afaceri?
nu se recalculeaza in trim IV fiind sfarsit de an (...) ?
...


La microintreprinderi nu s-a facut niciodata recalcularea la sfarsit de an.
Calculul impozitului se face tinand cont de valoarea anuala a impozitului minim, determinata in functie de cifra de afaceri a anului precedent.
In cazul microintreprinderilor (inteleg ca despre asta e vorba avand in vedere ca se plateste impozit pe venit) nu se depune declaratia 101 si, ca urmare, nu se face regularizare la sfarsit de an.

Ce e platit e bun platit. Jecmaneala curata, dar e facuta cu legea in mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare imp venit micro la dec 2009 id_alyna id_alyna Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, daca la dec 2009 se regularizeaza impozitul pe venit micro cu taxa forfetara? Eu asa vad lucrurile: daca 3% pe tot anul e ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere cameli cameli impozitul pe venit pentru microintreprindere platit in plus conform impozitului forfetar se va putea regulariza in 2010 ? am inteles ca cei care sunt platitori ... (vezi toată discuția)