avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Apartament cumparat pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Apartament cumparat pe firma

Poate acest subiect sa mai discutat si rog moderatorului sa mute in alta sectiune aceasta discutie.

Eu 'Unic' si cu un prieten 'P' infiintam in anul 2000 o societate comerciala 50% +50% denumita x srl, in 2002 sc x cumpara pe societate un apartamente spatiu comercial de la alta societate la care pe vremea aceia recuperam TVA cate un pic, pic... pretul apartamentului fiind de 5.000 euro, in anul 2006 unul dintre asociati 'P' se retrage solicitand jumatate din pretul apartamentului "evaluat" la acea vreme la 16.000 euro,eu 'Unic' cumpar jumatatea lui cu 8000 cu o chitanta de mana si la registru comertului sa facut actul aditional si sa specificat ca eu am platit fostului asociat jumatatea din ce i se cuvenea dar suma de 8000 de euro nu apare in actele de la reg.com.

Intrebarea mea este:
Daca acum firma aprope ca este in faliment, si eu intre timp am creditat-o cu aproximativ 15000 lei (fara acei 8000 de euro care nu apar decat intr-o chitanta de mana ) cum fac sa-mi recuperez acesti bani cu sau fara cei 8000 euro ?, va intreb ce sa fac ca eu sa raman cu apartamentul(care la ultima evaluare din ianuarie 2009 este de 10.000 euro) pe persoana fizica , se poate sa fac un barter sau ceva asemanator cu apartamentul in schimbul banilor cu care am creditat societatea? va rog un specialist sa ma invete o modalitate ca aceset apartament care este al "meu" sa fie totusi al meu ca ma luat dracu cat am muncit pentru el si nu vreau sa ajunga pe mana lu BOC sau ANAF ca sa-si plateasca ei salariatii cu acele salarii mari de nu mai stiu cum se pronunta in cifre
Sa o lichidez? sai dau foc ce sai fac sa nu puna nenorociti astia mana pe un bun care pana la urma este al meu ca firma nu mi-au dat-o ei tot eu am infiintat-o, am ingrijit-o si am crescut-o daca Boc vrea ca noi sa murim.. sa murim da apartamentul vreau sa fie pe numele meu. Va rog ajutati-ma cu o idee..
Multumesc tuturor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
aurelianvames, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 11:36, 18 Februarie 2010
Da, se factureaza fara tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara cu mijloace fixe tiana_30 tiana_30 Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare dilema, deja de 2 ani ma chinui sa lichidezi firma la care sunt administrator, firma are 2 ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)