avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal politia comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal politia comunitara

Am cateva intrebari in legatura cu un proces verbal.

Este nul daca nu a fost semnat decat de agentul constatator si dedesubt scrie "verificarea a fost facuta cu ajutorul sectiei 10 politie"? Martori au existat, dar nu a cerut nimanui sa semneze ca martor...

In plus a fost primit in posta, fara sa semneze nimeni de primire, deci in conditiile acestea de cand curge termenul in care se poate face contestatie?



De ce acte e nevoie pentru depunerea contestatiei la Judecatorie si in ce consta aceasta contestatie? Adica trebuie sa ai un avocat pentru a te reprezenta sau cum se deruleaza lucrurile?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
gabrielrico27, utilizator
Cel mai recent răspuns: VS57SNI , utilizator 12:09, 21 Februarie 2010
1-Nu este motiv care sa atraga nulitatea PV
2-Legal ,contestatia impotriva PV poate fi depusa in termen de 15 zile de la comunicare .Chiar daca dvs ,ipotetic sustineti necomunicarea, exista borderoul de predare corespondenta
3-Pentru contestatia impotriva PV este necesar copie dupa documentul atacat.
Contestatia impotriva PV reprezinta procedura legal prevazuta prin care ,
partea interesata intelege sa administreze probe ,sa sustina cu dispozitii in vigoare,astfel incat sa determine instanta de judecata sa constate ca fapta constatata si consemnata in PV nu exista ,sau nu sunt probe temeinice si indubitabile.
Pentru redactarea unei contestatii impotriva unui PV sunt necesare cunostiinte de specialitate,experienta ,profesionalism ,calitati care nu sunt la indemana oricui
Daca apreciati ca stapiniti cunostiintele minim necesare ,puteti sa va reprezentati singur interesele.
De regula ,avand in vedere ca prin contestatie ,se investeste instanta de judecata cu competenta de solutionare,pentru o reprezentare si aparare a intereselor dvs legitime este de preferat sa apelati la persoana calificata,cu experienta in domeniu
Desi nu este un motiv prevazut expres in art.16-17 din O.G.nr.2/2001,lipsa semnaturii agentului constatator,cred eu ca atrage nulitatea actului de constatare.
Data sosirii si eventual stampila postei de pe plic,sunt momente de cand ar trebui sa treaca cele 15 zile ,termen in interiorul caruia, trebuie sa depuneti contestatia,dar puteti afla si de la organul /institutia din care face parte cel care vi l-a afisat.
Mai verificati daca nu sunt incalcate si alte prevederi ale textului de lege mentionat.
Puteti sa va aparati singur,cu conditia sa stiti prevederile legale,dar sa stiti si cum sa le interpretati
@r.gabi
atentie,autorul a precizat concret ca
Este nul daca nu a fost semnat decat de agentul constatator
,recte PV contine semnatura agentului constatator
Pe cale de consecinta nu poate fi invocata nulitatea actului de constatare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Eu stiam ca trebuie sa aiba martor neaparat, dar se pare ca m-am inselat. Am uitat sa precizez ca este proces verbal nesemnat de contravenient.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
gabrielrico27, utilizator
ImiI insusesc criticile dnei "Ynocentta",deci daca este semnat doar de agentul constatator,procesul verbal nu este nul,daca nu era semnat se punea aceasta intrebare.
Imi fac "mea culpa"

Alte discuții în legătură

Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)