avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal politia comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal politia comunitara

Am cateva intrebari in legatura cu un proces verbal.

Este nul daca nu a fost semnat decat de agentul constatator si dedesubt scrie "verificarea a fost facuta cu ajutorul sectiei 10 politie"? Martori au existat, dar nu a cerut nimanui sa semneze ca martor...

In plus a fost primit in posta, fara sa semneze nimeni de primire, deci in conditiile acestea de cand curge termenul in care se poate face contestatie?



De ce acte e nevoie pentru depunerea contestatiei la Judecatorie si in ce consta aceasta contestatie? Adica trebuie sa ai un avocat pentru a te reprezenta sau cum se deruleaza lucrurile?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
gabrielrico27, utilizator
Cel mai recent răspuns: VS57SNI , utilizator 12:09, 21 Februarie 2010
conform OGnr2/2001 atunci cand contravenientul nu este de fata,nu poate,refuza sa semneze ,agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari,mentiunece trebuie confirmata de un martor.
Legea permite ca PVCC.sa fie incheiat si fara martor cu obligatia agentului de a mentiona de ce a fost intocmit asa.
Plangerea se depune la sediul institutiei din care face parte agentul constatator,institutie ce are obligatia de a o primi,inregistra si trimite instantei de judecata.
VS57SNI a scris:

Plangerea se depune la sediul institutiei din care face parte agentul constatator,institutie ce are obligatia de a o primi,inregistra si trimite instantei de judecata.


Cu tot respectul ,avand in vedere profilul forumului,reputatia si specialistii care isi asuma responsabilitatea sa emita opinii si sa indrume utilizatorii,va rugam nu postati date eronate care pot sa induca in eroare
Astfel,
Ordonanta nr 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
CAP IV :Caile de atac art 31 (1)impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicarea a asanctiunii se paote face plangere in termen de 15 zile de la data inamanarii sau comunicarii acestuia.
Art 32 (2)Plangerea se trimite judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia
(3)Plangerea suspenda executarea .
Art 33 (1) Judecatoria va fixa termen de judecata ,care nu va depasi 30 de zile,,si va dispune citarea contravenientului sau,dupa caz ,a persoanei care a facut plangerea,a organului care a aplicat sanctiunea ,a martorilor indicati in procesul-verbal sau in plangere si a oricaror alte persoane in masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
va multumesc pentru raspunsuri!
posibil sa citim OG-uri diferite ,[1b]eu citesc OG 2 /2001 actualizata,2 lucrez in domeniu,as putea spune ca sunt de specialitate asa ca stiu ce spun dar la urma urmei fiecare este liber sa faca/creada ce vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)