avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare bun mobil la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare bun mobil la licitatie

Pentru vanzarea unui bun mobil( auto), cum se procedeaza daca debitoarea are datorii la primarie?
Este posibila aceasta vanzare de catre executor al bunului?

Multumesc,
Mihaela,
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:24, 17 Februarie 2010
se invita si primaria sa se inscrie la masa credala si cand se vinde bunul la licitatie sumele se impart intre toti creditorii, mai intai fiind platiti cei privilegiati si dupa aia chirografarii

Suma este atat de mica ( 1000 euro), incat nu se acopera decat o mica parte din creanta, daca mai vine si primaria....:D

Multumesc,
va referiti la faptul ca debitoarea, proprietara a autovehiculului, are datorii la primarie, iar transferul dreptului de proprietate nu s-ar putea face deoarece ar fi necesara eliberarea unui certificat de atestare fiscala?

art. 113 cod de procedura fiscala :
(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale locale datorate autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează. Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor prezentului alineat, sunt nule de drept.
(5^1) Prevederile alin. (5), precum şi ale art. 254 alin. (7), art. 259 alin. (6^1) şi art. 264 alin. (5) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt aplicabile în cazul procedurii de executare silită, procedurii insolvenţei şi procedurilor de lichidare.

asadar, conform prevederilor legale susmentionate, vanzarea bunului se poate realiza fara nici o problema.

asa cum a precizat si d-l avocat, primaria se poate inscrie la masa credala, doar in conditiile in care ar avea un drept de gaj asupra bunului, drept conferit de un sechestru aplicat in conditiile art. 154, alin 4 cod procedura fiscala sau in cadrul procedurii insolventei, prevazuta de legea nr. 85/2006.
Pe d-voastra nu va priveste nicio creanta a debitorului. Toate datoriile sau parte din acestea se achita din pretul obtinut. Daca nu se achita toate atunci pentru diferenta se va urmari debitoru, eventual alte bunuri ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina din firma cu datorii la fisc aling aling Buna ziua! Am o nelamurile si sper sa ma ajute cineva. Vreau sa vand o masina a firmei, dar firma are datorii. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Certificate fiscale cosminia cosminia exista vreo lege prin care se interzice eliberarea de certificate fiscale cu debite? (vezi toată discuția)