avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere vs denuntare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere vs denuntare

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu detalii despre reziliere si denuntare , mai exact ce le diferentiaza?

Multumesc ,

O zi buna !
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 11:04, 17 Februarie 2010
denuntarea unilaterala duce la rezilierea contractului.
Denuntarea unilaterala este caz de incetare a contractului de locatiune atunci cand acesta a fost incheiat pe o durata nelimitata.
Denuntarea unilaterala poate fi facuta de oricare dintre parti (locator si locatar), producand efecte chiar daca nu a fost acceptata de cealalta parte, acordul sau dezacordul acesteia neavand semnificatie, cu conditia respectarii unui termen de preaviz.
Rezilierea contractului este caz de incetare a contractului unilaterala sau cu acordul ambelor parti din contract, cu conditia anuntarii incetarii contractului cat si a respectarii unui termen de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere abeje abeje denuntare unilatera Am un contract de inchiriere pe perioada determinata inregistrat la organele fiscale.In cazul in care doresc incetarea lui (din motive ... (vezi toată discuția)
Explicare termen juridic fdanila fdanila Va rog sa-mi spuneti ce inseamna \"a denunta \".Intr-un contract scrie ca imputernicitul nu poate \"prelungi,denunta si/sau rezilia contractul\". si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)