avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema PFA - nedepunerea declaratiei 220
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema PFA - nedepunerea declaratiei 220

Anul trecut, in aprilie, mi-am facut PFA :
-- am obtinut actele de la registrul comertului
-- am obtinut aproape toate actele de la finante mai putin depunerea declaratiei 220
-- nu am avut nici o activitate pe pfa si deci, nu am eliberat nici o factura ...
-- nu am depus nici o declaratie pe venit si nu am platit nimic la finante pana in prezent

Vreau sa rezolv problema si sa fiu ok ... sa pot sa incep activitatea pe PFA ... cum trebuie sa precedez astfel incat sa evit eventuale amenzi ...

Multumesc pentru ajutor....
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 14:17, 17 Februarie 2010
Teoretic, aveti (ati avut) obligatia de a depune declaratia 220 la inceperea activitatii. Practic insa nu ati obtinut nici un venit, deci efectul fiscal este (sa zicem) 0.

Va propun sa depunet pana la data de 15 mai o declaratie 220 cu suma estimativa pentru anul in curs. Declaratia 200 nu o mai trebuie sa depuneti, pentru ca nu ati obtinut venituri din PFA.
Obligatoriu trebuie sa incepeti de acolo de unde ati ramas, adica de la finante. este destul de grav ca nu ati depus nicio declaratie pana acum, chiar daca nu ati emis nicio factura.
PS: poate ati depus si nu mai retineti, mergeti la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- poprire pe salariu ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu o problema.Am un PFA , dar si lucrez. Declaratia 200 am depus-o din 2007 pe zero, deoarece nu am mai avut nici un venit din aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum completez declaratia 200 pana la data de 16 mai allyssa93 allyssa93 Buna-ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema.Sunt PFA, sunt in strainatate, astept sa nasc si trebuie sa-mi depun pana la data de 16 mai declaratia privind ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 kalasnikov kalasnikov buna ziua buna ziua, am lucrat la o firma ca PFA.Dupa incetarea colaborari cineva mi-a spus ca am de depus doar declaratia 200 pana pe 15 mai la financiar.Nu ... (vezi toată discuția)