avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intreprinderea individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intreprinderea individuala

buna ziua
poate cineva sa ma indrume in legatura cu contabilitatea ce trebuie facuta
la o factura se face receptia si doar atit cum se socoteste adaosul
mersi mult
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 09:13, 18 Februarie 2010
Conform OUG 44/2008 Art. 15. - Persoana fizica autorizata, titularul intreprinderii individuale si reprezentantul intreprinderii familiale vor tine contabilitatea in partida simpla, potrivit reglementarilor privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

La comertul cu amanuntul amanuntul, ca intreprindere individuala, trebuie sa faceti note de intrare receptie prin care se stabileste pretul de vanzare al marfurilor si sa tineti evidenta gestiunii cu ajutorul raportului de gestiune iar vanzarile sa le evidentiati prin bonuri emise de casa de marcat fiscala.

Obligatorii sunt registrul de incasari si plati si registru inventar.
mersi mult
nota de intrare receptie se poate cumpara ?
contabila cu care am vorbit nu avea habar de asa ceva
Sunt si formuare tipizate ce se pot cumpara dar se pot face si pe calculator in programe specializate.Poate ar trebui sa cereti recomandari pentru contabila d-voastra....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Inventariere anuala tartalak tartalak Am o intreprindere individuala cu codul caen - 4791 pe care am infiintat-o in noiembrie 2010.Evidenta contabila e in partida simpla. In anul 2010 doar am ... (vezi toată discuția)
Tipizate ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,deschid un magazin mixt si as dori sa aflu ce tipizate minime am nevoie pt k intr-o saptamana deschid,multumesc (vezi toată discuția)