avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general publicare situatii financiare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

publicare situatii financiare

Buna ziua,

Sunt o sucursala a unei firme straine care intocmesc situatii financiare la 31.12.2009 si le depun la finante. Firma straina intocmeste situatiile la 30.06.2010 deoarece anul financiar la ei este 01.07.n-30.06.n+1. Ce depun eu la ONRC. Pana acum am publicat numai bilantul sucursalei si se pare ca nu este bine, trebuia bilantul firmei straine. Ramnne problema decalajului datorat anului fiscal diferit. Cum ar trebui sa procedez. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 00:31, 18 Februarie 2010
1. Persoanele juridice care la data bilanţului depăşesc limitele a două din cele 3 criterii de mărime prevăzute la art. 3, alin. (1) din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, şi anume:
- total active: 3.650.000 Euro
- cifra de afaceri netă: 7.300.000 Euro
- număr mediu salariaţi: 50
întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind:
1. bilanţ (cod 10);
2. cont de profit şi pierdere (cod 20);
3. situaţia modificărilor capitalului propriu;
4. situaţia fluxurilor de trezorerie;
5. note explicative la situaţiile financiare anuale.
Acestea vor fi însoţite de formularul “Date informative” (cod 30) şi formularul “Situaţia activelor imobilizate” (cod 40).



6. Prevederile de mai sus referitoare la componentele situaţiilor financiare anuale, se aplică şi subunităţilor înregistrate în România, care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate.
În cazul acestor subunităţi, în scopul întocmirii situaţiilor financiare anuale, soldul conturilor 481 ½Decontări între unitate şi subunităţi½ şi 482 ½Decontări între subunităţi½ se transferă în contul 461 ½Debitori diverşi½/analitic distinct sau 462 ½Creditori diverşi½/analitic distinct, după caz, urmând ca, la începutul exerciţiului financiar următor, să se repună în conturile din care au provenit.

cezi aicii [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare bilant patipatason patipatason Buna ziua, Sunt o sucursala a unei firme straine care intocmesc situatii financiare la 31.12.2009 si le depun la finante. Firma straina intocmeste ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2009 loredana.m loredana.m Buna seara, care mai este legea cu privire la semnarea bilantului. Daca sunt administrator cu studii superioare dar nu am contract de munca la firma pot semna ... (vezi toată discuția)
Inregistrare avize marfa km km Am un depozit si doua magazine situate in acelasi perimetru (complex comercial). Primesc marfa de la furnizor, intocmesc NIR pe care-l inregistrez in ... (vezi toată discuția)