avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana la intretinere

Pe scurt, am o garsoniera in Bucuresti in care nu locuieste nimeni din iunie.Deunazi am primit o factura pt incalzire pt lunile din urma(factura destul de mare).Exista vreun temei legal in care as putea combate decizia Asociatiei de Locatari avand in vedere ca toate caloriferele au fost inchise iar repartitoarele nu au inregistrat nimic in plus fata de iunie .Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Nexus11 , utilizator 13:29, 22 Februarie 2011
Am inteles si va multumesc mult pt raspuns.Problema mea este urmatoarea:sunt de acord sa platesc o anumita cota pt spatiile comune si tevile care traverseaza garsoniera dar ei spun ca trebuie sa platesc ca si cum ar fi o persoana la intretinere.Asta as vrea sa aflu,daca se poate,pe ce lege se bazeaza administratorul,sigur nu pe legea 230.Tare as vrea sa stiu de unde as putea lua un art de lege cu care sa il combat cumva pt ca mi se pare un evident abuz.Trebuie sa fie specificat undeva,ma gandesc,felul in care se calculeaza in functie de persoane in cazul meu....in lipsa persoanelor.Inca o data multumesc din suflet
incalzirea pentru spatiile comune se plateste conform cotei indivize, nu pe persoana. iar incalzirea apartamentului se face dupa comsumul aratat de repartitoare, ca doar de asta le-ati montat.
cereti-le in scris baza legala pentru care au cerut acea suma, iar hirtia sa fie semnata aibe numele in clar al presedintelui (sau celui care emite documentul) functia si semnatura, precum si stampila asociatiei, acesta fiind un document util pentru confirmarea abuzului atit pentru biroul de relatii cu asociatiile de proprietari de la primarie, cit si in instanta.
oricum, contestatia la calculul intretinerii se face in maxim 10 zile de la data afisarii intretinerii
Asta e cu totul altceva!
Pentru a fi scutita o persoana trebuie in primul rand depusa cerere la Presedinte/Comitet Executiv in acest sens. Daca nu ati facut-o nu prea aveti ce sa "combateti"!
Intr-adevar L230 nu prevede nimic in acest sens, insa prevad normele de aplicare ale ei (HG1588/2007):
ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Gasiti, pentru studiu, toata legislatia la primul topic (Documentatie specifica Asociatilor de Proprietari)
Presedintele a scris:

Asta e cu totul altceva!
Pentru a fi scutita o persoana trebuie in primul rand depusa cerere la Presedinte/Comitet Executiv in acest sens. Daca nu ati facut-o nu prea aveti ce sa "combateti"!
Intr-adevar L230 nu prevede nimic in acest sens, insa prevad normele de aplicare ale ei (HG1588/2007):
ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Gasiti, pentru studiu, toata legislatia la primul topic (Documentatie specifica Asociatilor de Proprietari)
poate nu ati fost atent la subiectul topicului ... este vorba despre INCALZIRE. iar incalzirea se plateste pe cota parte indiviza, nu pe persoana.
daca tot dati citate, dati-le macar sa aiba legatura cu subiectul ;)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
mantu a scris:

Pe scurt, am o garsoniera in Bucuresti in care nu locuieste nimeni din iunie.
.
mantu a scris:

Problema mea este urmatoarea:sunt de acord sa platesc o anumita cota pt spatiile comune si tevile care traverseaza garsoniera dar ei spun ca trebuie sa platesc ca si cum ar fi o persoana la intretinere.

Eu cred ca dvs. nu ati fost atent, din nou!:acute:
Are legatura cu subiectul postarea mea ?

Alte discuții în legătură

Persoane zero la intretinere mirelate mirelate Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, ... (vezi toată discuția)
Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane?? danbrandan danbrandan sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)