avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana la intretinere

Pe scurt, am o garsoniera in Bucuresti in care nu locuieste nimeni din iunie.Deunazi am primit o factura pt incalzire pt lunile din urma(factura destul de mare).Exista vreun temei legal in care as putea combate decizia Asociatiei de Locatari avand in vedere ca toate caloriferele au fost inchise iar repartitoarele nu au inregistrat nimic in plus fata de iunie .Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Nexus11 , utilizator 13:29, 22 Februarie 2011
Va multumesc tuturor din nou.OK am inteles tot ceea ce imi scrieti,dar hai sa mai incerc o data.Deci....poate cineva sa imi dea un temei legal cu care sa il com(-bat)pe administrator(emitentul acelui deviz)....ceva ,orice,asupra felului in care se calculeaza cota parte din incalzire(in spatiile comune si cea de la tevile din apartament)in conditiile in care repartitoarele sunt pe consum 0.De asemenea nu pot crede ca acea cota pt tevi si hol sau mai stiu eu ce se poate ridica la 200 ron lunar.Nu e putin cam mult?In plus....apare dintr-o data acum dupa 6 luni de la declararea a 0 pers la intretinere.
Din nou mii de multumiri pt raspunsuri si timpul acordat.
pentru ca v-a fost lene sa cautati pe forum legea230 si hg1588 si sa le cititi cu atentie, mi-am permis eu sa fac asta. deci ...
din HG 1588/2007 citire :
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

deci se specifica in mod clar ... " si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura". iar dvs aveti repartitoare cu consum citit de ei, si anume 0
Art. 39. - (1) Cheltuielile pe consumuri individuale reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece si canalizare; apa calda menajera; energia termica, combustibilul si apa rece pentru prepararea apei calde; gaze naturale; incalzirea apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta.
(2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul contoarelor individuale sau in functie de alte criterii in baza carora se pot individualiza consumurile.
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Si daca am aceeasi problema cu o persoana care a facut cerere la administrator pentru perioada de iarna( nu locuieste nici o persoana intr-un apartament),iar blocul nu are repartitoare.
Atunci nu plateste nimic?Doar caloriferele nu sunt inchise.
Proprietarul nu va plati cheltuielile care se repartizeaza in functie de numarul de persoane: gaze, energie electrica pentru spatii comune si gunoi. Nu va plati, de asemenea, la cheltuielile pe consum (apa rece si calda, caldura, acolo unde exista repartitoare). In rest, proprietarul va contribui la celelalte cheltuieli, care se impart pe apartament, pe suprafata apartamentului ori pe cota-parte indiviza, In blocurile unde exista repartitoare, chiar daca proprietarul le tine inchise, va plati cota fixata de lege pentru partile comune.
Dar daca in bloc nu exista repartitoare, caldura din apartamentul lui tot o plateste?Intreb de caldura pentru ca persoana a facut o cerere prin care spunea ca nu mai sta in apartament vreo 3 luni de zile(am vazut la asociatie) si pe lista este trecuta cu 0 la caldura din apartament. Repet nimeni din bloc nu are repartitoare.

Alte discuții în legătură

Persoane zero la intretinere mirelate mirelate Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, ... (vezi toată discuția)
Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane?? danbrandan danbrandan sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)