avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general magazin on-line factura si chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

magazin on-line factura si chitanta

Buna ziua.
Am si eu un magazin on-line, cu procesator de platin on-line cu cardul.
Atunci cand un client face o achizitie cu cardul. Eu ce trebuie sa ii ofer?
Eu am intrebat pe cei de la procesarea cardurilor, si mi-au spus ca ei NU ofera nici factura si nici chitanta, ci doar rezultatul tranzactiei. Pot oferii chitanta prin email, odata ce le trimit si factura? Sau cum se procedeaza in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: wavecipri , utilizator 21:16, 17 Februarie 2010
In cazul in care incasati prin card, suma respectiva o sa va ajunga pe contul Dvs. de banca. In acest caz NU este necesara chitanta.

1. Daca aveti o firma, trebuie sa emiteti factura la vanzare. Factura emisa trebuie inregistrata in contabilitate cu titlu de venit. Incasarea se dovedeste prin extrasul de cont, ea neavand nici o semnificatie cu privire la venituri sau la TVA-ul colectat. Factura emisa trebuie sa trimiteti clientului prin email sau prin posta.

2. Daca sunteti PFA, atunci incasarea (de pe extrasul de cont) se va inregistra in Registrul Jurnal de Incasari si Plati -- cu (daca NU sunteti platitor de TVA) sau fara TVA (daca sunteti platitor de TVA).

Chitanta intra in joc doar in cazul unei plati prin numerar.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)