avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu - judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu - judecata

Buna ziua.

Am si eu o problema, destul de grava, pentru zilele noastre.

Sunt angajatul unei firme mici, cu 3 angajati, din martie 2008.
Cand m'am angajat, am judecat lucrurile prieteneste, si fiind singurul angajat din acel moment, am acceptat rugamintea sefului, de a'mi trece pe contract 650 lei, desi in mana imi dadea 900.

Mi'a facut contract pe perioada nederminat. Acesta fiind primul meu loc de munca, nu am carte de munca. Am doar acest contract.

Azi, dupa aproape 2 ani, lucrurile stau in felul urmator.
Salariul meu in mana a ajuns 1500, desi in contract tot atat e, 650, fara niciun act aditional, care sa arate o marire, ceva.

Problema mea este ca nu am mai primit niciun ban din octombrie 2009. Am tot fost dus cu vorba, ca saptamana viitoare, ca pana miercuri, ca pana de craciun, ca pana ... etc, si nu am primit niciun leu nici in momentul de fata. As dori sa il actionez in instanta, pentru ca de vorba buna vad ca nu se poate.

Ce as putea aduce:
- nu am primit niciodata state de plata.
- nu am primit niciodata bani pe concediu.
- nu am primit niciodata vreun fluturas de salariu.
- nu am primit banii pe ultimele 4 luni.

Vreau sa imi recuperez cel putin banii pe care ii am de primit.
Ce pot cere in instanta?
Am auzit ca, prin lipsa statelor de plata, pot cere chiar banii pe toate lunile in care am lucrat. Este adevarat? Ce sanse as avea sa obtin ceva?
Ce altceva pot face?

Am mai auzit de altfel, ca exista avocati ce pot accepta plata dupa proces? Pentru ca acum e limpede ca nu imi pot permite sa platesc. Este adevarat?

Am nevoie de sfaturi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorache_alyna , utilizator 13:48, 17 Februarie 2010
Un prim pas ar fi sa faceti o sesizare la Inspectia Muncii, care va face un control si le va cere statele de plata, respectiv dovada achitarii salariilor respective.
Partea cu intelegerea amiabila dintre cele 2 parti implicate privind salariul mentionat in contractul de munca si cel care-l primeati efectiv si care nu s-a respectat este o problema mai delicata, pt ca si dumneavoastra ati acceptat aceasta varianta semnand acel contract de munca. Dar ei pot fi trasi la raspundere pt cei 650 ron pe care nu vi i-a mai platit de 4 luni....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa FeleaAlina FeleaAlina Buna seara tuturor,as dori un sfat si cat mai multe informatii referitoare la o mica afacere pe care am deschis\'o recent si care nu pare sa fie profitabila.In ... (vezi toată discuția)
Fals in acte 3manu3l1 3manu3l1 buna ziua, m'am angajat de o luna la o firma si am aflat ca sefa mi'a semnat contractul in locul meu, eu nici nu am vazut acel contrat , se poate face ceva? (vezi toată discuția)
Pacaleala si nici nu e 1 aprilie spiridon vasilica spiridon vasilica Fiica mea a facut de curand(aproape o luna) 18 ani si a depus actele pentru schimbarea CI , pe 13 iulie.Aveam nevoie de hatararea de partaj legalizata, eu ... (vezi toată discuția)