avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

cum se calculeaza vechimea in munca pentru un angajat cu contract de munca partial?
Cel mai recent răspuns: ContSters129652 , utilizator 15:29, 17 Februarie 2010
ex: o persoana care lucreaza 4 ore/zi
angajata la data de 01.07.2009
are la data de 01.01.2010 - 6 luni vechime-4 ore/zi
in mod normal, durata unei zile de muncă este de 8 ore, deci salariatul nostru va avea 3 luni vechime, in loc de 6
asa se procedeaza si cu 2 ore pe zi, etc
la 2 ore va avea 1 lună și jumătate, etc
in principiu se transformă lunile in zile, se înmulțesc cu nr de ore (timpul parțial de muncă) al salariatului, apoi rezultatul se împarte la 8 (ore), adica durata normală de lucru a unei zile și transformi iar in luni(considerand luna de 30 zile).
Cam alambicat..... dar sper ca v-am fost oarecum de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in specialitate dumitru_magda2002 dumitru_magda2002 Daca o persoana a lucrat cu contract de munca 8 luni cate 4 ore/zi si vrea sa se angajeze pe un post care necesita 6 luni de vechime in acea specialitate are ... (vezi toată discuția)
Vechime munca contract cu timp partial monica borz monica borz As vrea sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui contract cu timp partial? (vezi toată discuția)