avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce sa fac daca nu mai dau de contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce sa fac daca nu mai dau de contabil

Unchiul meu are o firma,dar aceasta nu mai are activitate.Problema este ca la sf anului trecut nu s-a depus bilantul,iar de contabil nu mai da,a plecat cu tot cu acte,la telefon nu mai raspunde,unde statea nu mai sta#-o.Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 18:22, 19 Septembrie 2009
Sunt destui “patroni” asemenea unchiului tau care deschid un SRL si nu realizeaza ca din acel moment au si unele obligatii, dupa cum prevede legea, administratorul este responsabil pentru organizarea si conducerea contabilitatii, gasiti raspuns lecturand legea, ...daca nu aveti contract cu acel contabil si incercati sa dati de el dupa un an de zile … este cam tarziu .

Lege a contabilităţii nr. 82/1991 (r3)
din 24/12/1991

Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 48 din 14/01/2005
---------------------------------------------------------------------------------------------------
CAPITOLUL II
Organizarea şi conducerea contabilităţii

Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.

de ce nu raspunzi pertinent celui care intreaba si il si iei peste picior? mai ia si tu niste oficii;)....
Sa nu ma intelegi gresit, dar de obicei, contabilul care nu a fost platit, nu mai e de gasit.

nu ati luat legatura in fiecare luna cu el?
Pana acum s au dat numai raspunsuri teoretice. Dar pana una alta omul vrea sa faca ceva pentru a gasi persoana care s a ocupat de contabilitate. Deci : se depune o plangere la politie in care se mentioneaza aceste aspecte inclusiv ca persoana nu mai este de gasit la adresa. Politia trebuie sa faca cercetari in acest sens. La cerere mai anexat si o copie a contractului pe care il aveti cu acesta. Mai este si posibilitatea de a deschide o actiune in instanta impotrica contabilului prin care sa solicitati obligarea acestuia de a va restitui documentele. Specificati ca nu mai poate fi gasit la adresa iar Instanta il va cita prin publicitate in ziar. Cu hotararea obtinuta mergeti la administratia financiara si o depuneti in copie xerox legalizata, si anuntati in acest mod fiscul despre ceea ce vi s a- intamplat. Eu zic ca e destul. Eventual o amenda dar veti dovedi ca ati incercat sa faceti ceva in acest sens. B-)

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Pentru a viza bilanturi - curs ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume: exista un alt curs in afara de CECCAR, pe care sa-l urmez pentru a putea viza bilanturi. va multumesc (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)