avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... este asigurarea casco obligatorie?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

este asigurarea casco obligatorie?

Am folosit acum cateva zile in interesul serviciului o masina a firmei la care sunt angajat. Din pacate, masina nu mai avea asigurare CASCO. Date fiind conditiile de trafic si deoarece masina avea puse cauciucurile de vara - si alea sterse - am accidentat usor o alta masina, din spate. Evident ca vina imi apartine. Cu cel pe care l-am accidentat m-am inteles pe cale amiabila - masina are totusi macar RCA-ul facut. Problema e ca s-a avariat si masina pe care o conduceam. Exista vreo posibilitate ca sa scap si sa nu mi se impute prejudiciul in aceste conditii?
Precizez ca majoritatea masinilor firmei au asigurarea CASCO facuta.
Va rog sa-mi raspundeti....in perioada asta de criza, cu salariul redus la jumatate, tot ce-mi lipsea era asa o chestie! :(
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:22, 18 Februarie 2010
Nu este obligatorie dar e recomandabil sa fie facuta.. in privinta recuperarii prejudiciului de la dvs, nu cred ca este corect din partea angajatorului sa va impute asa ceva, mai ales ca ati fost in interes de serviciu nu personal.. se mai intampla si accidente.. asta e..
Cauciucuri de vara? Si inca sterse?

Daca masina este proprietatea firmei, cred ca proprietarul trebuie sa se ocupa de aceste lucruri, si de consecventele inactiunii sale -- Dvs. trebuia sa conduceti masina in interes de serviciu, neavand posibilitatea sa alageti o alta masina.

Cred ca aveti sanse bune sa scapati macar de o parte din costuri. In primul rand incercati sa va intelegeti cu angajatorul Dvs., iar daca nu merge sa mergeti la un mediator si daca nici mediatorul nu aduce nimic, trebuie sa fi venit timpul avocatului.
Multumesc
Obligatia de a incheia asigurarea casco apartine firmei la care lucrati(la patron nu lucrezi cu ce vrei ci cu ce ti se da.) Daca vi se va imputa sau nu paguba depinde ce prevede contractu dv. individual de munca.In cazul in care acest lucru a fost omis din contract nu sunteti obligat sa platiti dar nici viata buna cu patronu nu veti avea. CEL MAI BINE ESTE SA REZOLVATI CONFLICTUL PE CALE AMIABILA CU SEFII.
Litigiul trebuie rezolvat pe cale amiabilă cu patronul. Ambii aveţi câte o parte de vină. Patronul are vina că nu a echipat corespunzător autovehiculul, iar Dvs. că nu aţi respectat regulile de circulaţie (nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie auto masina firmei, plata dauna AleXxXStar AleXxXStar Salut, azi am avariat o masina am rezolvat amiabil, (eu am fost de vina) si am completat tot a ramas sa faca poza... Eu lucrez ca sofer la panificatie si ... (vezi toată discuția)
Am avut o tamponare cu masina firmei si acum patronul ma obliga sa platesc prejudiciul cauzat Shyva17 Shyva17 I 1 Buna ziua! Am avut acum recent o tamponare usoara fara victime cu masina firmei de distributie paine LT 35 ! Era ploaie torentiala ,terasament umed ... (vezi toată discuția)
Casco teodor82 teodor82 In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)