avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Sint romäncä,träiesc de 3 ani in Austria,cäsätoritä cu un cetätean Austriac,am o fetitä de 6 luni näscutä aici si este Austriacä. Dacä mä intorc definitiv in Romänia pot sä-i scimb numele care il poartä acum (al tatälui)si cetätenia Austriacä??Pot sä iau copilul cu mine färä aprobarea tatälui,sau intimpin probleme? Nu sint incä divortatä dar eu doresc el nu doreste.Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
julio, utilizator
corect . dar daca certificatul de casatorie a fost transcris in RO si doamna are si cetatenie romana, cf. art. 150 din Lg. 105/1992 , sunt competente instantele din romania .
din pacate trebuiesc respectate legile din Austria.
Acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania nu inseamna transcrise in Romania, inseamna ca ele isi au izvorul in Romania, ca aici au avut loc prima data, ca de pe teritoriul Romaniei rezulta ele.
Deci nu inseamna daca transcrie actul, ci daca actul a fost incheiat aici. Nu prea pare din mesaj, dar cine stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt divort intre 2 cetateni romani stabiliti si casatoriti in austria amirra amirra Buna , am o mare problema sunt casatorita de 3 luni in austria cu un cetatean tot roman eu fiind la fel romanca suntem impreuna de 2 ani jumate si avem o ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate dodonica dodonica In timpul unei casatorii dintre o femeie de cetatenie romana si un barbat de cetatenie austriaca sa nascut un copil in Austria care a dobindit cetatenie ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)