avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pt divort intre 2 cetateni romani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pt divort intre 2 cetateni romani stabiliti si casatoriti in austria

Buna , am o mare problema sunt casatorita de 3 luni in austria cu un cetatean tot roman eu fiind la fel romanca suntem impreuna de 2 ani jumate si avem o fetita de 3 luni dar pe el nu il intereseaza copilul aproape deloc intrebarea mea este ce acte am nevoie pt divort aici in austria si cum pot pastra copilul fara ai permite vizite deoarece el si asa nu vrea copilul doar de ochi lumii l-ar cere la divort iar copilul este inca sugar ce pot face sa il pastrez, acest copil este viata mea si imi este foarte frica sa nu o ia deoarece stiu ca nu ar fi bine ingrijita si iubita,el nu si-a dorit nicodata un copil dar eu nu am vrut sa renunt la fetita cand am aflat ca sunt insarcinata si de atunci se comporta oribil cu mine si pe fetita cu toate ca stam in acelasi apartament nu vine cu zilele sa o vada in camera noastra doar in trecere cand mai mergem in alte camere sau bucatarie etc .Am scurtat totul pt ca ar fi prea multe de spus despre acest barbat si nu vreau sa va zapacesc, as vrea daca se poate doar un raspuns la intrebarea mea va rog mult pt ca nu stiu prea bine limba germana si nu am la cine apela aici si sunt disperata pentru ca nu stiu ce sa fac as vrea un sfat prietenesc si un raspuns .Va multumesc mult anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 14:54, 12 Octombrie 2008
Dacă vreti sa divortati tot in Austria trebuie să vă interesati acolo la un avocat, pt ca ati incheiat casatoria în Austria,
Însă, se poate să divorţaţi şi în România, după ce veti transcrie certificatul de căsătorie incheiat în Austria în Registrele de stare civila romane, După transcriere puteti să introduceti divortul la Judecătoria unde ati avut dvs. ultimul domiciliu.
Mai sunt detalii ce trebuie discutate cu cineva din Romania, in cazul in care nu puteti sa va prezentati, cineva care sa se ocupe de tot, adica de divortul dvs.
Yep, pentru un divort in Austria este necesar un avocat austriac...

Un divort in Romania este mai greu de facut, deoarece Regulamentul 2201/2003 al UE prevede o competenta exclusiva. Asta inseamna ca instantele romanesti nu pot fi competente... Compenta este in principiu instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor... deci Austria!

Daca amandoi aveti cetatenia romana, fara a o avea si pe cea austriaca, atunci este aplicabil dreptul material romanesc...
Despre cerintele unui divort conform dreptului romanesc s-a scris pe aici la nesfarsit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort julio julio Sint romäncä,träiesc de 3 ani in Austria,cäsätoritä cu un cetätean Austriac,am o fetitä de 6 luni näscutä aici si este Austriacä. Dacä mä intorc ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean englez si vreau sa divortez in romania CABINET DE  AVOCAT PATRASCU GHEORGHE CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE SPETA este urmatoarea: Cetatean englez(sotia),casatorita cu cetatean roman.Casatoria a fost incheiata in Anglia.Sotia lucreaza in Romania in cadrul unor ... (vezi toată discuția)
Divort in grecia ContSters113773 ContSters113773 sunt casatorita in grecia dar casatoria nu am transcriso si in romania,am un copil acum vreau sa divortez si imi doresc copilul,el la fel isi doreste sa ramana ... (vezi toată discuția)