va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea chestiune! lucrez la o firma cu sediul in craiova la un pct de lucru din judetul cluj.anul trecut in iulie impreuna cu mai multi nu am fost de acord cu schimbarea sefului de punct de lucru.din aceasta cauza in urma cu 2 zile am primit acte aditionele prin care am fost anuntati ca am fost retrogradati din functie, pe care nu le-am semnat ,iar azi am primit o decizie prin care vom fi transferati din data de 0103.2010. la pct. de lucru craiova .mentionez ca in contractul individual de munca locul de munca mentionat este turda jud cluj.
intrebarea mea este:este legala actiunea intreprinsa de firma in contextul in cars nici unul din noi nu avem nici o abatere in 5 ani de munca?
VA MULTUMESC!
Retrogradarea este la fel de legala precum a fost actiunea dvoastra fata de schimbarea sefului. Fiind o sanctiune disciplinara trebuia facuta cercetarea disciplinara.
Notiunea de transfer nu mai este, cred ca este vorba de delegare care poate fi dispusa de angajator in conditiile art 43 si 44 din codul muncii pe o perioada de 60 dezile care poate fi prelungita cu acordul dvoastra inca 60 de zile. In acest caz este legal.