avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am mostenit un imobil cu doua corpurii de casa , de la o matuse casatorita a doua oara .
La sucesiune am pierdut un corp de casa - cel de-al doilea sot avea un baiat din prima casatorie ( ne stiut de nimenii ? )
De atuncii sint 13 ani na venit nici macar o data sa vada casa in ce stare se afla .(a cazut , sa darimat , etc )
Eu am investit in casa , am zugravito , am schimbat parchetul , cu alte cuvinte am intretinuto .
Pot demonstra cu chitante fiscale tot ce am investit in casa .

Mai am vreo sansa sa recistig acel corp de casa ?
Cum trebuie sa procedez sau ce trebuie sa fac .

:love1:

Va multumesc pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:02, 17 Februarie 2010
buna seara!
cel mai indicat mergeti cu toate actele la un avocat, la o prima vedere ar fi vorba de gestiunea intereselor altuia.
apelati la un avocat din zona dvs.. trebuie sa faca un proces de uzucapiune si totodata sa dovedeasca ca fiul sotului matusii nu mai avea cum sa mosteneasca prin neexprimarea dreptului de optiune succesorala in termenul de 6 luni
ioana_cristea a scris:

buna seara!
cel mai indicat mergeti cu toate actele la un avocat, la o prima vedere ar fi vorba de gestiunea intereselor altuia.

si asa e posibil sa fie daca se stia ca exista un astfel de mostenitor.. :yes:
dar a zis ca nu era stiut de nimeni.. adica a aparut la mostenire dupa 13 ani si a reusit sa o revendice.. cum? a aflat de decesul parintilor sai dupa 13 ani? dar unde a fost plecat domne?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ddaniel ddaniel Mostenire Buna seara, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: Matusa mea a decedat in Martie 2021. In anul 2001, matusa mea a mostenit ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Revendicare onicutza onicutza buna seara!am si eu o intrebare,ma poate ajuta cineva?am mostenit o casa cu teren in 1988,impreuna cu mama mea.eu cota de 3/8,mama 1/4,iar restul bunica,eu si ... (vezi toată discuția)