avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depunere dosar/documente necesare, in vederea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depunere dosar/documente necesare, in vederea reabilitarii termice a blocului

Buna seara,

Am si eu o mare problema: al nostru administrator ne tot plimba cu vorba in legatura cu procesul de reabilitare termica a blocului. Situatia sta asa: blocul nostru are 3 scari, din care una a depus cerere, a fost aprobata si a intrat deja in programul de reabilitare termica.
Administratorul nostru sta cu dosarul pe birou si ne spune de 2 ani ca nu este nevoie sa depuna si el cerere pentru scara noastra, intrucat "i-a zis cineva de la primarie-sector 2 Buc." ca suntem automat luati in baza de date, ca urmare a faptului ca asociatia de proprietari de la cealalta scara a depus cerere si a fost aprobata (mie mi se pare cam "poveste").
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. este adevarat ce sustine administratorul nostru cum ca este suficient ca asociatia de proprietari a unei singure scari a blocului sa depuna cerere ca sa fie luate in considerare toate 3 scarile? (fac mentiune ca exista 3 asociatii de proprietari, cate una pe fiecare scara).
2. ce documente trebuie sa contina dosarul?
3. unde se depune acesta? (la registratura generala a primariei, sau cum)?
Va rog sa-mi dati raspunsuri "la obiect" (mai ales la intrebarile 2 si 3, nu citate din legi, pentru ca teoria e una si practica este alta). Blocul nostru se afla in sectorul 2, unde asociatiile nu au de platit nici un leu pentru reabilitare si vreau sa fac tot posibilul pentru a include si scara noastra in acest program.

Va multumesc anticipat.
auditul energetic, acea expertiza la care faceti referire, este facuta dupa aprobarea dosarului la primarie, si rezolvarea problemei finantarii totale a lucrarii (primarie+proprietari, unde este cazul)
deci expertiza nu are nicio legatura cu depunerea dosarului la primarie, ea facindu-se ulterior depunerii, cu aproximativ 1-2 luni inainte de inceperea lucrarilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost azi la primarie si m-am lamurit:
1. fiecare asociatie de proprietari cu personalitate juridica distincta este obligata sa depuna cerere proprie (deci nu este suficient sa depuna cererea asociatia unei singure scari pentru a fi reabilitat tot blocul:)))
2. la primarie se cer:
- copie CUI asociatie
- copie incheiere judecatoreasca constituire asociatie proprietari;
- fisa tehnica a imobilului (un formulat tipizat)
- fisa asociatiei de locatari (formulat tipizat).
- cerere (tipizat).
Multumesc celor care au citit mesajul meu si sper sa revin cu vesti bune!!
Aș vrea să știu dacă pentru reabilitarea blocului este nevoie ca fiecare proprietar să de-a administratorului contractul apartamentului Multumesc!
Buna ziua,

Pana la urma cine se ocupa de dosarul pentru anveloparea blocului, presedintele sau administratorul?

La noi, administratorul spune ca presedintele trebuie sa se ocupe de acte, nu administratorul.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca blocul meu a fost propus pentru reabilitare termica (anvelopare)? pajura11 pajura11 Buna ziua, Cum aflu daca blocul meu a fost propus pentru reabilitare termica (anvelopare)? Fiindca administratorul spune ca a deschis dosar la primarie acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Aurorae Aurorae Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)