avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

permisul mi anulat sau nu?dupa cat timp pot recupera permisul sau pot da din nou pt el?pe sentinta nu mi sa scris daca e sau nu anulat.Mia scris doar ca am primit 3 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni perioada de reabilitare va rog sa ma ajutatio sa stiu c am d facut
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 20:10, 18 Februarie 2010
daca nu va dat nici o pedeapsa accesorie, nu va doare capul.. nu va este anulat permisul
Beneficiati de o hotarare gresita sau dat cu incalcarea legii,astfel ca dupa ramanerea definitiva a acesteia,puteti merge sa ridicati permisul de conducere,desi trebuia sa faceti acest lucru,dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii,
Se aplica legea speciala, art.116 dn OUG 195/2002 modif.si republic., deci se anuleaza. Peste 1 an, daca nu recidivati, puteti sa va prezentati la examen pentru obtinerea unui nou permis.
Dupa trecerea termenului de incercare puteti sa va reabilitati, adica in termeni populari, sa va "stergeti cazierul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale. cand pot da de permis? Vtgh Vtgh Buna ziua, As vrea sa stiu daca pot da de permis in momentul asta sau ce trebuie sa fac pentru a putea da. Asta este sentinta primita pe 14 martie ... (vezi toată discuția)
Carnetul de conducere si cazieru judiciar ionut96 ionut96 Buna ziua ,vreau sa imi explicati urmatoarele.cum imi reabilitez cazieru desi am fost condamnat la 8 luni pt art.85/1 O.U.G.195/02; 8 LUNI PT ART.85/2 ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere bluezenner bluezenner Am avut permis de conducere in 1997, datorita unui accident permisul a fost anulat deoarece victima a decedat. Instanta mi-a dat 1an jumate cu suspendare. ... (vezi toată discuția)