avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confruntare (contradictorie)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confruntare (contradictorie)

Buna ziua.
O persoana sustine ca am cumparat de la ea mai multe bunuri acum 5-6 ani. S-a ajuns la o confruntare la politie unde persoana a declarat ca este sigura 80% ca eu sunt . Eu am declarat ca nu am vazut persoana respectiva in viata mea. Cum pot dovedi organele de cercetare ca eu sunt cel care a cumparat produsele?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
marin82, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu au fost relatii comerciale de lunga durata e greu sa-ti aduci aminte de un simplu cumparator de acum 5-6 ani.
Consultati un avocat si vedeti care sunt probele impotriva dvs de la dosar( cand o sa aveti dreptul legal sa consultati dosarul).
Nu are chitante, facturi sau bonuri cu care sa poata demonstra ca EU am cumparat acele produse. Numele sau semnatura mea nu apar pe nici un document iar nici un produs nu a fost gasit in posesia mea. Cei de la politie faceau presiuni voalate asupra mea sa recunosc cele declarate de persoana respectiva, spuneau ca daca nu recunosc ma baga la marturie mincinoasa etc. Am intrebat persoana de fata daca este sigura 100% ca despre mine este vorba, sa nu imi cauzeze probleme degeaba. Atunci a spus ca ar fi trasaturile mele, ca e sigur 80% ca sunt eu.
Aveti certitudinea ca nu va faceti vinovat de faptele atribuite?
In raport de interesul legitim de aparare,maniera de manifestarea a partii,a politistilor nu trebuie sa va determine sa nu mentineti sustinerea realitatii
In conditiile inexistentei probelor legale concrete,supozitia de 80% siguranta nu constituie proba legala
Staruiti in atitudinea de nerecunoastere acuze si in final,indepedent de interesul reclamantei,politistii nu pot concluziona fara probe legale masuri in defavoarea dvs
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Este vorba despre o proba admnistrata in cursul urmaririi penale,care dupa cum declarati,neavand nicio lehatura cu cel cu care ati fost confruntata,nu aveti motive pentru a va face griji.
Prin aceasta confruntare a fost verificata veridicitatea unor declaratii a celui cu care ati fost condruntat,pentru a se ajunge la stabilirea adevarului si pentru a se contura o stare de fapt,eventual o incadrare juridica

Alte discuții în legătură

Dosar penal - furt din magazin roxanatr roxanatr buna ziua!! am o mare problema si nush ce sa fc... am fst prinsa cand am incercat sa iau cv dintr-un magazin si mi s-a fct dosar penal.. acum dosarul este ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv pentru etnobotanice symon_mun symon_mun Va rog sa ma ajutati intr-o problema care la inceput parea minora dar cu trecerea timpului e din ce in ce mai grava.Sotul meu a avut un magazin de plante ... (vezi toată discuția)
Martor neprezentat davidiri davidiri 2. cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei: a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune marturie cand este prezent in ... (vezi toată discuția)