Ma puteti ajuta cu spete, jurisprudenta sau model al unei cereri de anulare a unei hotarari a adunarii creditorilor . Eu ca si creditor am contestat modul in care administratorul judiciar a efectuat modul de calcul cu privire la procentajul necesar votarii pentru a onorariului sau. Excede ordinii de zi a sedintei. S-a votat pt 3000 si intrunea 48% iar adm a adaugat la acest procentaj cota unui alt creditor care a propus 1500 lei, mergand pe principiul cine vrea mai mult vrea si mai putin.
Deoarece nu prea inteleg problema dvs deoarece nu o explicati prea clar , va citez din lege art referitoare la prob.
Art. 14. - (1) Convocarea creditorilor va trebui să cuprindă ordinea de zi a şedinţei.
(2) Orice deliberare asupra unei chestiuni necuprinse în convocare este nulă, cu excepţia cazului în care la şedinţă participă titularii tuturor creanţelor.
7) Hotărârea adunării creditorilor poate fi desfiinţată de judecătorul-sindic pentru nelegalitate, la cererea creditorilor care au votat împotriva luării hotărârii respective şi au făcut să se consemneze aceasta în procesul-verbal al adunării, precum şi la cererea creditorilor îndreptăţiţi să participe la procedura insolvenţei, care au lipsit motivat de la şedinţa adunării creditorilor.
(8) Cererea prevăzută la alin. (7) va fi depusă la dosarul cauzei în termen de 5 zile de la data adunării creditorilor şi va fi soluţionată în camera de consiliu, cu citarea celui care a introdus cererea, a administratorului judiciar sau, după caz, a lichidatorului şi a creditorilor. În cazul în care a fost constituit comitetul creditorilor, va fi citat şi preşedintele acestuia.
Art. 15. - (1) Cu excepţia cazurilor în care legea cere o majoritate specială, şedinţele adunării creditorilor vor avea loc în prezenţa titularilor de creanţe însumând cel puţin 30% din valoarea totală a creanţelor asupra averii debitorului, iar deciziile adunării creditorilor se adoptă cu votul favorabil al titularilor majorităţii, prin valoare, a creanţelor prezente.