avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lipsa motivata adunarea creditorilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lipsa motivata adunarea creditorilor

Buna seara!
Cum as putea motiva lipsa de la adunarea creditorilor pt. a putea contesta procesul-verbal pe motiv ca s-a deliberat asupra unor puncte necuprinse in convocator, in afara de faptul ca juristul societatii se afla la un proces?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:56, 28 Octombrie 2011
nu prea este motiv de contestare faptul ca juristul se afla la un proces... puteati delega alta persoana. Nu vad ce motive ati putea invoca pt. lipsa de la adunarea creditorilor, eventual doar chestiuni de convocator, termene,etc.

Cum as putea motiva lipsa de la adunarea creditorilor pt. a putea contesta procesul-verbal pe motiv ca s-a deliberat asupra unor puncte necuprinse in convocator

referitor la acest aspect fac urmatoarele precizari in conformitate cu art 14 din lege

Art. 14. - (1) Convocarea creditorilor va trebui să cuprindă ordinea de zi a şedinţei.
(2) Orice deliberare asupra unei chestiuni necuprinse în convocare este nulă, cu excepţia cazului în care la şedinţă participă titularii tuturor creanţelor.
deci daca toate categoriile de creante sunt reprezentate, adunarea poate delibera asupra oricaror chestiuni chiar daca acestea nu figureaza in ordinea de zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea hotararii ad creditorilor CI Ioana Butan CI Ioana Butan Ma puteti ajuta cu spete, jurisprudenta sau model al unei cereri de anulare a unei hotarari a adunarii creditorilor . Eu ca si creditor am contestat modul in ... (vezi toată discuția)
Cerere convocare adunare creditori inlineasofa inlineasofa Buna ziua, As dori un model de cerere Convocare adunare creditori din parte Comitetul Creditorilor. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)