avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salariu compensator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salariu compensator

Buna ziua ,
Am si eu o intrebare legat de plata salariului compensator , am primit preavizul de incetarea a contractului de munca conform art 65 alin 1 (adica sunt concediat fara motive ce tin de persoana mea ) si am citit si eu ca potrivit art 78 din Contractul Colectiv de Munca la nivel national as avea dreptul la cel putin un salariu compensatoriu . Am interbat persoana de la resurse unmane si mi-a spus ca firma nu are contract colectiv de muna . In acest caz ce pot face sau mai bine zis cum pot face sa obtin acest salariu compensatoriu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:46, 18 Februarie 2010
ART. 67
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil. ( contract colectiv care poate fi la nivel de unitate, ramurasau unic la nivel national)
Vi se aplica prevederile CCMN, un salariu. Solicitati si in scris cu nr de inregistrare a cererii. Daca nu va raspunde pozitiv puteti inainta cerere de chemare in judecata, fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Daca angajati avocat solicitati ca angajatorul sa fie obligat la plata cheltuielilor de judecata (onorarii avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Elena S Elena S Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Concediere cu articolul 73 iulian_ iulian_ Daca am fost concediat cu artr. 73 pot beneficia de plata a cel putin unui salariu compensatoriu,conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National ... (vezi toată discuția)