avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.Am 37 de ani, am locuit cu prietenul meu din 1997 si pina in 2003, cind s-a nascut fetita noastra si tot atunci ne-am si casatorit,si tot impreuna suntem.Insa problemele incep din 2004, cind el incepe niste relatii extraconjugale, multa violenta impotriva mea si a copilului meu (dintr-o alta casatorie, si acum are 14 ani ),dezinteres fata de micuta si serviciu (practic nu are si nu vrea sa lucreze cu carte de munca, lucreaza amenajari interioare cind ere de lucru). Am fost nevoita sa plec de mai nulte ori de acasa cu copii,dar am revenit (pt ca se facea mielusel si promitea multe)Am apelat si la o fundatie de protectie a mamei si copilului, insa cei de acolo au mers pe impacare(ca sunt copii, si poate ia venit mintea la cap etc.)Am inaintat si actele de divort, insa cum fetita era ff mica si nu am gasit un loc in gradinita si nu am un loc de munca (pt ca nu ma lasa, invoca orice motiv, numai sa stau acasa si face scandal daca lucrez )si promitea ca se schimba m-am intors tot la el.O alta problema e ca de 2 ani ne-am mutat la tara, iar eu nu mai am voie sa plec nicaieri; nici serviciu, nici in oras cu diverse probleme sau pur si simplu sa plimb copii intr-un parc,spectacol etc si nici la parinti care sunt la 15 km de mine.Pot spune ca sunt arestata (sechestrata) la domiciliu.Problema e ca nu mai pot (nu-l mai suport) si vreau sa plec de acasa cu copii pt. a inainta actele de divort si a scapa de acest cosmar.
Intrebarile mele;- pot cere avocat din oficiu , unde si cum ?
-copilul de 14 ani poate fi martor la divort ?
-fetita de 6 ani va fi audiata de instanta?
-pot cere in instanta sa raman in casa( are 2 camere) un an de zile si sa nu ne deranjeze in nici un fel ? si ce sanse am sa si obtin acest lucru ?
itrebari sunt mai multe dar pt. inceput cam atat, multumesc anticipat celor care vor sa ma ajute. Cine doreste sa-mi raspunda pe mess o poate face pe........
chookie37@yahoo.com...............
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
angel36, utilizator
Cel mai recent răspuns: angel36 , utilizator 12:42, 22 August 2010
Am mare nevoie de sfaturile dv.Am sa va aduc la cunostiinta ultimile noutati..Am reusit sa depun actele de divort , sa-mi gasesc un loc de munca si m-am mutat cu chirie intr-o garsoniera. Insa nu am reusit sa tin si copii linga mine.Baiatul e la mama mea in vacanta si fata m-ia luat-o sotul.M-a urmari de la serviciu pina acasa.Si din data de12 august eu nu mai stiu de copil nimic,nici la telefon nu mi-o da.Stiu ca si ea sufera foarte mult.Ce cale legala se poate aplica? Sa pot sa o iau, mai ales ca in septembrie intra in clasa 1 si prima infatisare la tribunal e pe 24 noiembrie.Mentionez ca tatal e violent si nu mai are loc de munca de vreo 7 ani.Va rog din suftet raspunde-ti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar A.B. A.B. Dupa aproape 2 ani de stagnare #-o, cazul a ajuns la Judecatorie, imediat fiind intampinat de primul obstacol, „Taxa Judiciara”. X-( Pentru a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru MarinBordeianu MarinBordeianu Buna ziua! Am un dosar pe rolul Judecatoriei Sector 4, unde mi s-a pus in vedere sa achit taxa judiciara de timbru. Eu as dorii sa fac cerere de ajutor public ... (vezi toată discuția)
Succesiune micutzucc micutzucc buna ziua as dori sa stiu daca pentru o succesiune a unui apartament facuta in tribunal este neaparat nevoie de un avocat si daca da, exista o facilitate ca ... (vezi toată discuția)